Viata unei Femei a fost Salvata printr-un Apel FaceTime

Un apel video FaceTime a salvat viata unei femei, aceasta suferind un accident cerebral vascular, dar scapand multumita interventiei surorilor sale.

viata femeie salvata facetime

Zilele trecute va spuneam ca un Apple Watch a salvat vietile a doua persoane, iar astazi discutam despre o alta viata salvata printr-un apel FaceTime pe care doua persoane il faceau. Vorbim despre o femeie din New York ale carei simptome de accident vascular cerebral au fost observate de catre sora sa in timp ce vorbea cu aceasta prin intermediul FaceTime.

FaceTime, pentru cei care nu stiu, este sistemul de apeluri video implementat nativ de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si Mac, el nefiind disponibil pe alte produse decat cele ale Apple. Opokua Kwapong este numele femeii salvate de catre sora sa, aceasta din urma locuind in Manchester, Marea Britanie, ea fiind prima care a sesizat simptomele atacului.

Sesizand ca sora sa are probleme in a vorbi, ca nu poate ridica un pahar cu apa si combinand aceste semne cu reclamatii ale unei oboseli acute, femeia din Manchester i-a cerut surorii sale sa contacteze un doctor. Desigur ca aceasta a refuzat, asa ca i-a recomandat sa vorbeasca cu o alta sora care era si doctor, aceasta spunandu-i sa apeleze de urgenta serviciul 911.

“My sister looked at me and said she could see that my face didn’t look right. She also said that I was slurring my words, but I thought she was just fussing and I didn’t believe her. If my sister had not noticed that something was not right, then things could have been so different. here is no doubt that FaceTime saved my life.”

Preluata de catre doctori si dusa la spital, femeii i s-a descoperit un cheag de sange pe creier, acesta cauzand un accident vascular cerebral si o paralizie, probabil, temporara a partii stangi a corpului. Daca femeia n-ar fi apelat la ajutorul medicilor, ea ar fi decedat cu siguranta, deoarece acel cheag i-ar fi blocat intr-un final irigarea corecta a creierului, insa iata ca si apelurile video sunt bune la ceva.