Apple Stocheaza unele Date iCloud in Serverele Google

Apple confirma faptul ca stocheaza unele date ale iCloud in serverele companiei Google, dar aceasta nu e singura competitoare care colaboreaza cu Apple.

Apple Date iCloud Servere Google

Apple a confirmat in cursul cestei zile faptul ca unele dintre datle criptate ale iCloud sunt stocate in infrastructura cloud a celor de la Google, dar compania competitoare nu ar avea acces la ele. Apple sustine ca nu stocheaza in serverele Google informatii care sa identifice utilizatorii care-i folosesc iDevice/Mac-urile si serviciile iCloud, dar cred ca doar Google stie sigur asta.

Apple a confirmat faptul ca stocheaza date in serverele Google printr-un document de suport in care vorbeste despre informatiile care sunt stocate in servicii terte de tip cloud. Amazon este o alta companie ale carei servicii cloud sunt folosite de catre compania Apple, iar la un moment dat fusese confirmat inclusiv faptul ca Microsoft s-ar afla printre cele care vinde servicii catre Apple.

Utilizarea platformei cloud a celor de la Google este totusi o dezvaluire interesanta, mai ales daca ne uitam la rivalitatea dintre cele doua companii, un aspect extrem de important. Google are o platforma cloud foarte bine gandita si cu multe serverele la nivel global, ceva ce Apple ar dori deasemenea sa creeze, dar deocamdata nu poate.

“The encrypted chunks of the file are stored, without any user-identifying information, using third-party storage services, such as S3 and Google Cloud Platform.”

Apple are centre de date in SUA si construieste altele in Europa, sau China, dar e departe de a avea tot ceea ce au competitorii sai in momentul de fata. Compania Apple vrea totusi sa scape de dependenta de Google, Amazon, sau Microsoft, iar cu suficient de multi bani investiti, ar putea sa isi creeze o infrastructura CDN internationala foarte puternica.