iOS vs Android: Care Telefoane sunt mai Sigure ?

ios vs android securitate

iOS si Android sutn comparate astazi, impreuna cu Windows Phone si PrimeOS, in ceea ce priveste nivelul de securitate de care fiecare utilizator beneficiaza in viata de zi cu zi. Studiul a fost realizat de catre compania SecurityLab, ea publicand tabelul de mai jos pentru a ne arata cat de rapid sunt rezolvate problemele de securitate pentru iOS si Android.

Conform acestui studiu, iOS este cea mai sigura platforma dintre toate, beneficiid de actualizari de securitate cel mai rapid, pentru cele mai multe dintre unitatile active si pentru cea mai lunga perioada de timp. Apple ofera si cel mai lung suport pe partea de securitate pentru produele sale, 5 ani in comparatie cu Android, unde perioada e mult mai mica.

iOS vs Android – iata care telefoane sunt mai sigure

securitate smartphone iOS Android

Android are parte de cele mai incete actualizari de securitate, unele venind si la cateva luni dupa ce sunt descoperite vulnerabilitatile in sistemele de operare, lucru stiut de multi. Partea si mai proasta este ca propagarea acestor actualizari la toate produsele unui producator poate dura si cateva luni in anumite cazuri, iar o rezolvare pentru asta nu s-a gasit inca.

iOS a avut intotdeauna un avantaj imens in fata Android multumita rapiditatii cu care sunt rezolvate probleme de securitate pentru clienti, iar asta nu pare sa se schimbe prea curand. In ciuda tuturor eforturilor depuse de catre compania Google, dar si de catre unii producatori Android, securitatea telefoanelor ramane o problema fara rezolvare pentru multe persoane.

6 COMENTARII

  1. Cu toate astea:
    – pe iOS au fost furate pozele vedetelor, nu pe Android.
    – pe iOS se blochează iPhone-ul cu un mesaj text
    – pe iOS se blochează iPhone-ul prin simpla modificare a datei calendaristice
    – pe iOS există XcodeGhost care a permis ca software malițios să intre în AppStore.

    Androidul este oricum bine scris, mult mai stabul, iar update-urile de securitate vin lunar. Ceea ce vine greu este update-ul la o versiune superioară de iOS, dar asta pentru că sunt enorm de multe unități.

  2. There’s a (Malicious) App for That
    The Skycure study reports that malware on iOS devices is becoming more prevalent as the sophistication of exploits continues to increase. The rate of iOS malware has continued to increase and tripled from Q3 2016 to Q1 2017.

    Apple does a tremendous job of keeping malware out of the App Store. Common misconception is that iOS devices can’t get malware because apps must come from the Apple App Store. In truth, there are many ways to infect an iOS device, according to the Skycure report. The Skycure report lists the following methods and examples of threats that exploited them to infiltrate devices:

    – Via App Store (example known campaign includes XcodeGhost)
    – Via malicious app using Apple-approved certificate (example known campaign includes AceDeceiver)
    – Via sideloaded app (example known campaign includes Yispecter)
    – Via jailbroken device (example known campaign includes Xsser mRAT)
    – Via cable (example known campaigns include Wirelurker, Malicious Chargers)
    – Via malicious settings (example known campaign includes Malicious Profiles)
    – By leveraging an OS vulnerability (example known campaign includes Pegasus)

    Sursa https://www.symantec.com/about/newsroom/press-releases/2017/skycure_0718_01