Orice iPhone cu iOS 11 poate fi Spart

Orice iPhone cu iOS 11 poate fi spart, o companie specializata in securitate informatica reusind sa descopere vulnerabilitati ale sistemului de operare care permit extragerea de date la nevoie.

iphone ios 11 spart

Orice iPhone cu iOS 11 poate fi spart, conform unei companii israeliene care a ajutat FBI sa sparga un iPhone 5C in urmaunei dispute publice pe care a avut-o cu compania Apple cu aproape 2 ani in urma. Inclusiv iPhone X ar fi vulnerabil in fata exploit-urilor descoperite de catre compania israeliana, insa desigur ca acestea nu sunt cunoscute in momentul de fata, deci nu se stie clar ce anume exploateaza ele pentru a se obtine acces la date.

In cadrul website-ului sau, compania cellebrite sustine ca poate sparge orice iDevice care ruleaza iOS 5 – iOS 11, insa importante sunt telefoanele iPhone, pentru ca sunt utilizate in cea mai mare masura. Pana acum sursa informatiilor a avut un iPhone 8 cu iOS 11 spart de catre compania israeliana, insa se pare ca inclusiv iphone X ar fi vulnerabil in aceeasi masura iar compania Apple nu cunoaste exploit-urile folosite de catre companie.

Orice iPhone cu iOS 11 poate fi spart de o companie israeliana

Cellebrite are printre clienti numeroase agentii guvernamentale, sau autoritati politienesti, sau alte tipuri de companii care incearca sa extraga informatii pentru clientii care le contracteaza in diverse cazuri. Pana acum nu s-a spus ce versiuni ale iOS 11 sunt vulnerabile in fata exploit-urilor celor de la Cellebrite, deci putem vorbi despre toate, de la prima a iOS 11 si pana la iOS 11.3, insa foarte clar nu stie nimeni ce se intampla.

Cei de la Cellebrite se numara printre companiile dispuse sa plateasca sume serioase de bani pentru a intra in posesia unor vulnerabilitati care sa permita exploatarea iDevice-urilor la nevoie. Compania Apple va afla intr-un moment, sau altul, despre aceste vulnerabiitati, insa pana atunci va ramane cu imposibilitatea de a isi securiza eficient produsele impotriva unor companii de acest gen, iar aceasta e o problema pentru mediul de afaceri.

Articolul precedentApple Deschide Primele Clinici Medicale
Articolul următor27 februarie 2018 – cele mai bune aplicatii noi lansate in App Store
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.