Apple va Lansa un nou MacBook Air in 2018

Apple va lansa un nou model al MacBook Air in cursul anului 2018, compania americana dorind sa le ofere clientilor noi optiuni pentru a cumpara un Mac nou.

Apple MacBook Air 2018

Apple pregateste actualizari pentru intreaga serie de MacBook-uri in cursul anului 2018, insa o schimbare neasteptata vine pentru seria MacBook Air, care nu va disparea din oferta. MacBook Air nu a mai fost actualizat de ceva vreme, design-ul modelului vandut acum de catre Apple fiind vechi de cativa ani, iar hardware-ul este cam la fel de depasit.

In ciuda acestor lucruri, Apple vrea sa lanseze un model mai ieftin al MacBook Air pentru a le oferi clientilor posibilitatea de a cumpara produse din aceasta categorie la preturi mai bune. Desigur ca nu exista informatii cu privire la ce fel de schimbari vor fi oferite, insa doar un model cu ecran de 13 inch este asteptat din partea companiei Apple in 2018.

Apple va lansa un nou MacBook Air in 2018

Foarte multa lume asteapta o schimbare a ecranului din MacBook Air cu o crestere substantial a rezolutiei, insa asta ar necesita si imbunatatiri hardware pe masura. Apple ar trebui sa implementeze un procesor mai puternic, mai multa memorie RAM si un mediu de stocare mai rapid, dar modelul nou al MacBook Air este prezentat ca unul ieftin, deci upgrade-urile vor fi limitate.

“We expect Apple (US) to roll out the new MacBook Air with a lower price tag in 2Q18. We forecast total shipments of MacBook models will grow 10-15% YoY in 2018 (vs. 0-5% YoY decline for the NB industry), up from 15.5-16mn units in 2017. While Quanta, Radiant, Catcher and SZS are likely to benefit from strong shipments momentum, SZS also stands to benefit from increased market share and a higher ASP.”

Apple vrea sa creasca vanzarile seriei MacBook Air, insa nu prea stie cum sa faca asta din moment ce produsele sunt foarte scumpe si lumea cauta alternative mai ieftine. O imbunatatire a specificatiilor MacBook Air si o pastrare, sau scadere, a preturilor ar creste vanzarile, dar Apple gandeste in baza profitului, asa ca nu trebuie sa ne asteptam la minuni.