Apelurile Telefonice ar trebui sa se IEFTINEASCA de la 1 MAI

Apelurile telefonice ar trebui sa se ieftineasca de la 1 mai 2018 dupa un anunt facut de catre ANCOM privind reducerea costurilor operatorilor de telefonie mobila.

apel telefonic ieftin 1 mai

Apelurile telefonice s-ar putea ieftini incepand cu data de 1 mai a acestui an, ANCOM facand astazi anuntul privind schimbarea ce costurilor de terminare a apelurilor la puncte mobile. Conform celor de la ANCOM, valoarea acestor tarife urmeaza sa scada cu 12.5% incepand cu data de 1 mai 2018 de la 0.96 eurocenti pe minut la 0.84 eurocenti pe minut.

ANCOM a anuntat aceasta masura la sfarsitul anului trecut, iar acum confirma ca va o va pune in practica, ea fiind una tranzitoriepana la finalizarea unui nou model de cost. Partea interesanta este ca desi tarifele de terminare a apelurilor telefonice la puncte mobile va scadea, operatorii de telefonie mobila nu sunt obligati sa scada deasemenea costurile apelurilor telefonice.

Apelurile telefonice ar trebui sa fie mai ieftine de la 1 mai

Practic, operatorii de telefonie mobila vor plati 0.84 eurocenti catre reteaua spre care se face apelul telefonic, in loc de 0.96 eurocenti, deci apelurile nationale ar treui sa se ieftineasca. ANCOM a facut aceasta modificare deoarece tarifele de terminale ale apelurilor nationale n-au mai scazut de cativa ani buni si sunt calculate in baza unui model de cost invechit.

”Odată cu această reducere a tarifelor între operatori, companiile vor fi motivate să opereze la costuri cât mai eficiente, lucru care va încuraja concurenţa şi care se va reflecta şi în preţurile plătite de utilizatori pentru apelurile în reţelele mobile.”

Actualul tarif aprobat astazi de catre ANCOM reprezinta media tarifelor pentru furnizarea serviciilor de telefonie mobila in statele membre ale Uniunii Europene. Sub comanda lui Sorin Grindeanu, ANCOM urmeaza sa schimbe modelul de calculare pentru serviciile mobile in Romania, dar ar putea trece destul timp pana cand el va fi finalizat si pus in practica.