Presedintele Huawei Acuza Apple si Alte Companii pentru Problemele din SUA

Presedintele Huawei acuza Apple si alti producatori de smartphone-uri de implicarea in procesul de a interzice vanzarea produselor companiei in SUA.

huawei acuza apple probleme

FBI, NSA si CIA nu recomanda telefoanele Huawei, sefii acestor agentii americane facand acest anunt acum cateva saptamani dupa ce le-au spus americanilor sa cumpere alte telefoane. Declaratiile lor au afectat serios imaginea companiei Huawei, ei afirmand ca aceasta nu securizeaza cum trebuie datele din telefoane si ele ar putea ajunge la guvernul chinez.

In cadrul Mobile World Congress 2018, presedintele Huawei, Richard Yu, a vorbit totusi despre frustrarea privind imposibilitatea de a isi vinde produsele in SUA cu diversi producatori. Operatorii de telefonie mobila refuza sa vanda produsele Huawei, iar vanzarile de la diversi alti parteneri sunt cu mult sub asteptari, asa ca presedintele Huawei a inceput sa faca acuzatii.

El spune ca producatorii concurenti au facut lobby pentru ca produsele Huawei sa nu fie vandute in SUA, acuzand indirect Apple, Samsung si alte companii ca s-au implicat pentru a interzice produsele Huawei in tara. Numele companiilor nu a fost spus in mod direct de catre presedintele celor de la Huawei, insa presedintele companiei chinezesti a dat foarte clar de inteles despre cine vorbeste.

“Our competitors are using some political way … To try to kick us out from the U.S. market but we have no issue at all. We are transparent … We are a leading high-tech, innovative company. But they cannot compete with us on product, on technology, on innovation, so they compete with us (using) politics.”

Partea interesanta este ca mai apoi departamentul de PR al Huawei s-a delimitat de afirmatiile presedintelui, lucru extrem de interesant in contextul general al situatiei. Practic, cei din Companie spun ca presedintele Huawei a vorbit “de nebun” despre frustrarile sale privind blocarea vanzarilor in SUA, dar restul conducerii are o alta parere.