iPhone X: Noi Estimari Anunta Vanzarile MICI

iPhone X are noi estimari cu vanzri mai mici anuntate de catre analistii care au verificat lantul de distributie al partenerilor companiei Apple in 2018.

iPhone X Estimari Vanzari MICI

iPhone X are parte de noi estimari privind vanzarile, analistii asiatici afirmand ca au facut verificari in lantul de parteneri ai companiei Apple, iar descoperirile lor suntcam sumbre pentru cei din Cupertino. Conform analistilor asiatici, iPhone X ar fi inregistrat vanzari de aproximativ 16 milioane de unitati in primele 2 luni si jumatate ale anului 2018, sub cele 20 de milioane de unitati pe care analistii le estimasera in luna februarie a acestui an.

iPhone X a avut estimarile de vanzari reduse de la 25 de milioane de unitati in T1 2018 la 20 de milioane de unitati, iar acum se pare ca s-ar putea apropia de 18 milioane de unitati, dar e greu de spus daca va fi atinsa cifra. Practic, vanzarile reale ale iPhone X in T1 2018 ar urma sa fie cu 6 – 7 milioane de unitati mai mici decat cele estimate de catre analisti, iar asta inseamna cateva miliarde bune de dolari pe care Apple nu ii mai incaseaza.

iPhone X – noi estimari anunta vanzarile mici

iPhone X are noi previziuni si mai sumbre privind incasarile din T2 2018, analistii estimand ca telefonul urmeaza sa aiba vanzari de doar 7 milioane de unitati, adica mai putin de jumatate fata de T1 2018. O asemenea scadere a vanzarilor pentru iPhone X ar confirma problema majora pe care compania Apple o are in momentul de fata, dar ar putea tine unii clienti cu interes pentru lansarea iPhone 9, sau iPhone 11, din toamna acestui an.

“For iPhone X, after supply chain checks, the shipment could be down to some 16 million for the current quarter and continue to fall to some 7 million units for the next quarter. But … the supply chain could benefit from a higher average sale price per unit for the iPhone X and iPhone 8 ranges, as well as the relatively healthy demand for older and cheaper iPhone models.”

iPhone X are vanzari mici, acest lucru este clar, iar Apple intentioneaza inclusiv sa opreasca productia telefonului in toamna acestui an, dar e foarte posibil ca incasarile sa nu scada fata de aceeasi perioada a anului trecut. Apple ar putea beneficia de pe urma pretului mai mare de vanzare al iPhone X pentru a-si compensa scaderea in vanzari, acest lucru intamplandu-se pentru T4 2017, asa ca exista sanse foarte mari ca acelasi lucru sa se intample inclusiv acum.