Orange sau Vodafone: Care are Internet Mobil mai Rapid ?

Orange si Vodafone au avut retelele testate in 2017 in Romania, iar cei de la ANCOM au publicat un studiu care ne spune care dintre operatori a avut internet mobil mai rapid.

Orange Vodafone Internet Mobil Rapid feat

Orange si Vodafone sunt doi dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, facand investitii masive in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii GSM in tara. Orange si Vodafone se intrec deasemenea in certificari pentru retelele lor, iar cei de la ANCOM isi spun parerea in legatura cu vitezele de internet mobil pentru fiecare in parte in 2017.

In baza testelor de viteza pentru internetul mobil facute prin website-ul Netograf, cei de la ANCOM sustin ca Orange a avut cel mai rapid internet mobil in Romania in intregul an 2017. Orange a avut cele mai mari viteze de download pentru utilizatorii sai, in timp ce Vodafone a avut viteze usor mai mici, diferenta dintre operatori fiind infima si greu de resimtit de catre client.

Orange sau Vodafone – care are internet mobil mai rapid ?

Orange Vodafone internet mobil rapid

Orange a avut in S1 2017 o viteza medie de download de 24.22 Mbps, iar in S2 de 24.86 Mbps, in timp ce Vodafone a avut 22.07 Mbps si respectiv 24.6 Mbps., diferentele fiind mici. Pentru upload Vodafone sta mai bine decat cei de la Orange, insa download-ul conteaza cel mai mult, deoarece informatiile descarca de pe internet in cantitati mult mai mari decat cele care se incarca.

Digi Mobil a fost operatorul cu cel mai prost internet mobil, in timp ce Telekom a recuperat o diferenta mare fata de Orange si Vodafone, dar inca ramane pe pozitia a treia in top. Rezultatele celor de la ANCOM difera cu mult fata de cele ale creatorilor Speedtest, ei punand Vodafone in topul celor mai bune retele de telefonie mobila din Romania in baza vitezei internetului mobil.

7 COMENTARII

  1. HAMFetaminos…..Ancom nu foloseste aplicatii de acest gen pentru masuratori. Mai documenteaza-te….ma mir cat de superficiali pot fi unii.

  2. Evaluarea e relativă, totul depinzând foarte mult si de device-ul folosit (tabletă sau smartphone). Combinația acestora oferă garanția unei legături stabile si cu viteza de up și down corespunzătoare.