Apple Neaga Acuzatiile de Exploatare a Dezvoltatorilor de Aplicatii

Apple respinge acuzatiile conform carora ea si Google au impus conditii contractuale abuzive impotriva dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS si Android.

Apple Neaga Acuzatii Exploatare Dezvoltatori Aplicatii

Apple si Google vor fi actionate in judecata de catre statul francez dupa ce dezvoltatorii de aplicatii s-au plans ca sunt exploatati de catre cele doua companii care incalca legislatia comerciala in raporturile contractuale cu ei. Acestia sustin ca Apple si Google impun termeni abuzivi pentru a permite publicarea de aplicatii in AppStore si Google Play, statul francez fiind de acord ca actiunile celor doua companii sunt contrare legii si ca ele trebuie schimbate.

In fata acestor acuzatii, cei de la Apple au reactionat si au afirmat ca au o relatie foarte stransa cu diversele companii franceze care dezvolta aplicatii, ele generand incasari de 1 miliard de euro pana acum. Apple spune ca dezvoltarea acestor companii si a aplicatiilor pentru iPhone si iPad a fost posibila tocmai pentru ca ea a dezvoltat iOS, a vandut multe produse, iar in baza acestor lucruri putem intelege de ce compania este atat de autoritara.

Apple neaga acuzatiile de exploatare a dezvoltatorilor de aplicatii

In ciuda acestor lucruri, dezvoltatorii vor sa aiba posibilitatea de a stabili preturile aplicatiilor oricum doresc, fara a li se impune valori de catre companiile Apple si Google, cum se intampla acum. Mai mult decat atat, nu vor ca Apple si Google sa schimbe termenii contractuali in mod unilateral oricand au chef, dar nici sa le poata lua functii din aplicatii oricand vor, fara sa plateasca vreun ban pentru munca depusa in dezvoltarea lor.

Cererile dezvoltatorilor sunt cat se poate de normale, insa Apple si Google actioneaza in acest mod de ani si ani de zile, iar in ciuda procesoului, e putin probabil sa se schimbe ceva prea curand. Acele contracte au fost facute de avocati suficient de inteligenti pentru a sti cum sa creeze prevederile contractuale astfel incat ele sa nu poata fi combatute usor in instanta, asa ca e putin probabil ca statul francez sa aiba castig de cauza in final.

“We are proud to have strong relationships with tens of thousands of developers across France, who have earned 1 billion euros on the App Store. Many of these talented developers founded their companies with one or two people and then saw their teams grow to offer their applications to users in 155 countries. This was only possible thanks to Apple’s investment in iOS, development tools, and the App Store.  Apple has always defended the confidentiality and security of users and does not have access to user transactions with third-party applications. We are fully prepared to share our history in the French courts and to clarify this misunderstanding. In the meantime, we will continue to help French developers realize their dreams and support French students in their learning of the code through our coding program.”