Franta da in Judecata Apple si Google, iata Motivele

Franta anunta ca va actiona in judecata companiile Apple si Google, acestea riscand sa plateasca amenzi de cateva milioane de euro daca vor pierde.

8

Franta Judecata Apple Google

Franta a anuntat astazi ca va da in judecata companiile Apple si Google, intentia statutului fiind una interesanta prin motivatia ce sta la baza acestei actiuni in instanta. Conform afirmatiilor facute de catre ministru de finante francez, Bruno Le Maire, Apple si Google vor fi date in judecata din cauza tacticilor comerciale abuzive pe care le impun impotriva dezvoltatorilor de aplicatii.

Statul francez sustine ca Apple si Google decid in mod arbitrar comisioanele percepute pentru aplicatiile si serviciile vandute prin AppStore si Google Play, fara a lasa loc de negocieri. Ambele companii impun termeni contractuali pe care dezvoltatorii sunt obligati sa ii accepte, altfel aplicatiile lor nu vor ajunge in cele doua magazine de aplicatii, iar in cazul iOS nu pot fi instalate.

In final, si motivul care cred ca ar fi trebuit schimbat de mult, Apple si Google pot modifica oricand termenii si conditiile contractului fara vreo negociere si fara posibilitate de refuz din partea dezvoltatorilor. Daca primele doua obiectii la practicile Apple si Google sunt supuse discutiilor, ultima reprezinta o practica abuziva si ar trebui eliminata in toate statele.

“I will […] be taking Google and Apple to the Paris commercial court for abusive trade practices. As powerful as they are, Google and Apple should not be able to treat our startups and our developers the way they currently do. Le Maire also said he expected the European Union to close tax loopholes that benefit Google, Apple, Facebook and Amazon by the start of 2019.”

Ministrul francez de finante a afirmat ca amenzi de cateva milioane de euro pot fi aplicate impotriva Apple si Google, daca se va dovedi in instanta ca practicile sunt abuzive. Pentru a face lucrurile si mai interesante, Le Maire a anuntat deasemenea ca Uniunea Europeana vrea sa interzica din 2019 practicile fiscale care el permit companiilor sa plateasca impozite foarte mici.