iPhone X: Avans de 2 ani in fata Android cu Face ID

iPhone X ramane cu 2 ani in fata Android in ceea ce priveste tehnologia de recunoastere faciala 3D pe care o ofera Face ID prin noua camera TrueDepth.

iPhone X Avans 2 ani Android Face ID

iPhone X a fost lansat in noiembrie 2017 de catre compania Apple, iar atunci s-a spus ca noul smartphone are un avans de minim 2 ani in fata competitorilor Android multumita tehnologiei din spatele Face ID, pentru recunoastere faciala. Acum, la atatea luni din momentul lansarii iPhone X, analistii sunt in continuare de parere ca iPhone X ramane la 2 ani in fata competitorilor Android in ceea ce priveste tehnologia de recunoastere faciala.

Cei de la Reuters spun ca producatoeii de telefoane Android vor mai trebui sa astepte pana cel mai devreme in 2019 pentru a putea copia functiile de recunoastere faciala 3D pe care le ofera Face ID din iphone X. Informatiile au la baza discutii cu producatori de componente similare cu cele folosite in camera TrueDepth din iPhone X, deci este destul de clar ca deocamdata niciun competitor al Apple nu se apropie de o functionalitate similara Face ID.

iPhone X – avans de 2 ani in fata Android cu Face ID

Partenerii Apple care produc noile componente folosite in camera TrueDepth din iPhone X sustin ca nu pot face fata comenzilor venite din Cupertino, asa ca va fi nevoie de aproape 2 ani pentru a satisface comenzile producatorilor Android. Este cunoscut faptul ca producatorii de telefoane Android n-au reusit sa gaseasca vreo companie care sa poata produce suficient de multe camere capabile sa faca recunoastere faciala 3D similara cu cea din iPhone X.

„According to parts manufacturers Viavi Solutions Inc, Finisar Corp and Ams AG, bottlenecks on key parts will mean mass adoption of 3D sensing will not happen until next year, disappointing earlier expectations. That means that China’s Huawei, Xiaomi and others could be a total of almost two years behind Apple, which launched Face ID with its iPhone X anniversary phone last September.”

Multiple companii intentioneaza sa produca in 2019 camere similare celei TrueDepth din iPhone X, insa investitiile necesita timp pentru a putea fi finalizate si pentru ca productia sa poata incepe in cantitati suficient de mari pentru a satiface nevoile producatorilor de telefoane Android. Desi analistii spun ca Apple are un avans de 2 ani in fata competitorilor cu iPhone X, in realitate s-ar parea ca acest avans ar fi de doar maxim 1, 1.5 ani, in cel mai bun caz.