iPhone X: Avans de 2 ani in fata Android cu Face ID

iPhone X ramane cu 2 ani in fata Android in ceea ce priveste tehnologia de recunoastere faciala 3D pe care o ofera Face ID prin noua camera TrueDepth.

iPhone X Avans 2 ani Android Face ID

iPhone X a fost lansat in noiembrie 2017 de catre compania Apple, iar atunci s-a spus ca noul smartphone are un avans de minim 2 ani in fata competitorilor Android multumita tehnologiei din spatele Face ID, pentru recunoastere faciala. Acum, la atatea luni din momentul lansarii iPhone X, analistii sunt in continuare de parere ca iPhone X ramane la 2 ani in fata competitorilor Android in ceea ce priveste tehnologia de recunoastere faciala.

Cei de la Reuters spun ca producatoeii de telefoane Android vor mai trebui sa astepte pana cel mai devreme in 2019 pentru a putea copia functiile de recunoastere faciala 3D pe care le ofera Face ID din iphone X. Informatiile au la baza discutii cu producatori de componente similare cu cele folosite in camera TrueDepth din iPhone X, deci este destul de clar ca deocamdata niciun competitor al Apple nu se apropie de o functionalitate similara Face ID.

iPhone X – avans de 2 ani in fata Android cu Face ID

Partenerii Apple care produc noile componente folosite in camera TrueDepth din iPhone X sustin ca nu pot face fata comenzilor venite din Cupertino, asa ca va fi nevoie de aproape 2 ani pentru a satisface comenzile producatorilor Android. Este cunoscut faptul ca producatorii de telefoane Android n-au reusit sa gaseasca vreo companie care sa poata produce suficient de multe camere capabile sa faca recunoastere faciala 3D similara cu cea din iPhone X.

“According to parts manufacturers Viavi Solutions Inc, Finisar Corp and Ams AG, bottlenecks on key parts will mean mass adoption of 3D sensing will not happen until next year, disappointing earlier expectations. That means that China’s Huawei, Xiaomi and others could be a total of almost two years behind Apple, which launched Face ID with its iPhone X anniversary phone last September.”

Multiple companii intentioneaza sa produca in 2019 camere similare celei TrueDepth din iPhone X, insa investitiile necesita timp pentru a putea fi finalizate si pentru ca productia sa poata incepe in cantitati suficient de mari pentru a satiface nevoile producatorilor de telefoane Android. Desi analistii spun ca Apple are un avans de 2 ani in fata competitorilor cu iPhone X, in realitate s-ar parea ca acest avans ar fi de doar maxim 1, 1.5 ani, in cel mai bun caz.

26 COMENTARII

  1. Asa si este oricum tin telefonul chiar daca sunt aranjat sau nu… chiar daca acum ma trezesc sau e noapte faceid tot lucreaza perfect! In orice conditii !!

  2. Daaaa, sau când stam cu spatele…Buhnici îl ținea, mai deunăzi, la juma de metru stramb si făcea haz ca nu se deschide

  3. Sa terminam odata cu gargara asta ieftina …..daca Apple se axeaza pe scanarea faciala e obligatoriu cumva ca si producatorii android sa faca la fel ? Nu
    Analistii Apple sa si tina gura ,ca daca toata gloata android vroia recunoastere faciala stil iX se putea lejer….Microsoft are suficiente cipuri minaturizate pt toti + ca Face ID e slab securizat si lent in comparatie cu Face Unlock OP , Inteligent Scan si Cititorul de amprenta in display
    Ce avans de 2 ani in fata producatorilor android ?

  4. Iphone x cel mai smeker telefon văzut vreodată,iar brandul ala cum naiba ii zice,a da parca semsungi,e cel mai varza telefon văzut vreodată

  5. Pt george 89, ei vor dar nu pot sa implementeze un asemenea sistem, face id pt ca nu au reusit deocamdata, simplu , daca nu vroiau nu se agitau cu iris scaner , o varianta simpla

  6. Se agită doar chinezii care copie tot. Si până la urmă toți producătorii copie unii de la alții (altfel nu aveam la apple oled sau diagonala mai mare de 3.5 inch, care era “perfectă”).

  7. Stii tu sigur ca vor ? …..ce avantaje are Face ID ? Securitate, viteaza de reactie ? Eu nu prea am vazut ce avantaje are in fata celorlate metode de deblocare

  8. Sponsorizata de Apple ca daca le dai peste fata cu realiatea nu mai zic nici pîs
    Serios acum , esti firma de publicatie (sau ma rog ce este ) si habar nu ai ce se intampla in realiate

  9. Poate producătorii de smartphone-uri Android nu vor să adopte tehnologia de scanare de genul Face ID! V-ați gândit la asta?
    La fel s-a spus probabil și de ecranul Retina în 2012: uite dom’le, Samsung e cu 2 ani în urma Apple la ecrane. Samsung nu știe să facă un IPS de calitate 326 ppi, și se prostește cu o nouă tehnologie pe nume OLED.

  10. ce idiot =)) esti constient ca 80% din piesele folosite la iPhone sunt produse de Samsung? nu prea esti, nu pari prea inteligent.