iPhone 11 va fi MAI IEFTIN de Produs decat iPhone X

iPhone 11 va avea un cost de fabricatie mai mic decat cel al iPhone X, compania Apple reusind sa reduca substantial banii platiti pentru a produce noul telefon.

iPhone 11 MAI IEFTIN Produs iPhone X

iPhone 11 este modelul care va inlocui iPhone X pe pietele globale din toamna acestui an, iar conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, se pare ca productia sa va fi mai ieftina decat a predecesorului. iPhone 11 va avea in continuare un ecran OLED cu diagonala de 5.85 inch, insa cei de la Apple urmeaza sa-l produca la un cost mai mic decat iPhone X, diferenta fiind de minim 10% pentru pretul de fabricatie la fabrica.

iPhone X are un cost de productie estimat la aproximativ 360 de dolari in momentul de fata, deci o reducere de minim 10% pentru costul de fabricatie al iPhone 11 ar reduce valoarea la minim 324 de dolari pentru cei de la Apple. Daca Apple va reusi sa produca iPhone 11 la un pret substantial mai mic decat iPhone X, atunci profitul companiei ar putea creste si mai mult, daca nu se va gandi sa implementezenoi componente extravagante.

iPhone 11 va fi mai ieftin de produs decat iPhone X

iPhone X este prezentat de catre acesti analisti ca avand un cost de fabricatie de peste 400 de dolari, insa realitatea este ca maximul estimat anul trecut a fost de 370 de dolari,  cu un consens pe 360 de dolari. Apple s-a gandit inclusiv sa lanseze iPhone 11 cu un ecran LCD de 5.8 inch, pentru a-i reduce pretul, insa a convins Samsung sa-i vanda componentele la preturi mai mici, asa ca a revenit asupra acestei decizii in saptamanile recente.

“Apple plans to launch a new 5.85-inch OLED iPhone this year as an upgrade to the existing iPhone X, but the vendor has managed to reduce the new device’s initial manufacturing bill of materials (MBOM). The new device’s MBOM will be more than 10% lower than that for iPhone X. Apple has recently determined the direction for its next-generation iPhone lineup – which will consist of two OLED-based iPhones (5.85-inch and 6.45-inch) and a 6.1-inch LCD model.”

iPhone 11 va fi lansat si cu un iPhone X Plus, sau iPhone 11 Plus, acest din urma model urmand a avea un ecran cu diagonala de 6.45 inch, iar desigur ca un iPhone 9 cu ecran de 6.1 inch este deasemenea in plan. Cu un pret de productie mai mic decat cel al iPhone X, unii se asteapta ca iPhone 11 sa si fie vandut la un pret mai mic decat precedesorul sau, insa desigur ca Apple va decide in final ce fel de preturi va percepe pentru telefoanele pe care le va lansa in toamna acestui an.