Facebook Extrage SMS-urile si Lista de Apeluri din Telefoane

Facebook extrage SMS-urile si lista de apeluri din telefoanele utilizatorilor, aplicatiile companiei stocand aceste date si in conturile utilizatorilor.

Facebook Extrage SMS Lista Apeluri Telefoane

Facebook culege orice fel de informatii poate de la utilizatorii sai, astfel ca unul a descoperit SMS_uri si lista de apeluri printre datele descarcate din contul sau din reteaua de socializare. Vorbim despre un utilizator Android care foloseste o versiune veche a sistemului de operare si care pentru o perioada scurta de timp i-a permis aplicatiei Facebook pentru Android sa aiba acces la lista sa de apeluri, insa informatiile extrase acopera o perioada lunga de timp.

Facebook a avut acces la lista de apeluri si SMS-urile utilizatorului timp de o saptamana, dupa care teoretic accesul a fost revocat, dar aplicatia ar fi colectat in continuare datele timp de cateva luni intre 2016 si 2017. Cum a reusit Facebook sa colecteze informatii de la utilizator pentru o perioada atat de lunga de timp e greu de inteles, din moment ce accesul la date a fost revocat, insa din moment ce vorbim despre Facebook, poate ca nimic n-ar trebui sa ne mai mire.

Facebook extrage SMS-urile si lista de apeluri din telefoane

Facebook poate sa ceara acces la adresa de contacte pe iPhone sau iPad, iar in cazul Facebook Messenger se poate cere acces la alte informatii suplimentare pentru a putea trimite SMS-uri, sau a face apeluri catre diverse persoane. Daca in iPhone accesul aplicatiei Facebook la date este limitat, in cazul Android lucrurile sunt diferite si aplciatia poate accesa mult mai multe informatii, iar in unele versiuni de Android, chiar si cu permisiunile revocate.

Facebook a extras date despre toate apelurile si mesajele SMS existente in respectivul telefon, fara permisiunea utilizatorului, iar dezvaluirea vine in contextul intregului scandal DeleteFacebook si Cambridge Analytica. Ca Facebook culege absolut tot ce poate de la utilizatori nu ar trebui sa mire pe nimeni, insa pe masura ce scandalul se va extinde, vom afla tot mai multe detalii cu privire la dimensiunea informatiilor pe care compania le are despre noi.

10 COMENTARII

  1. Bine că FBI și idioții din SUA au recomandat să nu cumpere lumea telefoane Huawei. Pe baza la nimic… nu au venit cu nici o dovadă. (cine înțelege piața, știe de ce. Pentru că Apple.)
    Dar în cazul Facebook , unde lucrurile sunt clare, de ce nu ies FBI, CIA, etc, să pună compania pe butuci?