Facebook: Masura IMPORTANTA in Scandalul Cambridge Analytica

Facebook a anuntat o masura foarte importanta in scandalul Cambridge Analytica, compania americana incercand sa recastige increderea pierduta in fata utilizatorilor.

Facebook Masura Scandal Cambridge Analytica

Facebook, prin vocea presedintelui Mark Zuckerberg, a anuntat in cursul zilei de ieri primele masuri importante in scandalul Cambridge Analytica, de care toata lumea este interesata in momentul de fata. Conform presedintelui Facebook, compania americana va incepe o analiza majora a aplicatiilor care au avut acces la datele personale ale unui numar foarte mar de conturi din reteaua de socializare, acesta fiind un mic pas inainte pentru a incerca o rezolvare a problemei.

Facebook a anuntat deasemenea ca va limita accesul dezvoltatorilor la datele conturilor utilizatorilor, insa mai important decat atat, a confirmat ca va atentiona persoanele ale caror date au fost accesare de diverse aplicatii. Fie ca e vorba edspre Cambridge Analytica, sau alte aplicatii rau intentionate, Facebook a anuntat ca ii va atentiona pe utilizatori cu privire la faptul ca datele lor au fost accesate in mod neautorizat de catre dezvoltatori in ultimii ani.

Facebook – masura importanta in scandalul Cambridge Analytica

Facebook a luat aceasta decizie dupa ce campania Delete Facebook a devenit atat de mare incat a fost promovata inclusiv de catre co-fondatorul WhatsApp, care a devenit miliardar chiar multumita Facebook. Aseara Mark Zuckerberg a publicat un lung mesaj lung in care isi cere scuze pentru ceea ce s-a intamplat cu Cambridge Analytica si promite schimbar, dar desigur ca vorbim despre minciuni “imbracate” frumos intr-un text conceput de persoane de pr.

“Third, we want to make sure you understand which apps you’ve allowed to access your data. In the next month, we will show everyone a tool at the top of your News Feed with the apps you’ve used and an easy way to revoke those apps’ permissions to your data. We already have a tool to do this in your privacy settings, and now we will put this tool at the top of your News Feed to make sure everyone sees it.”

Facebook promite sa faca multe si fie ca ii va anunta pe oameni, sau nu, ca datele lor au fost accesate de catre companii necunoscute, problema principala ramane si exista deja multe procese deschise impotriva companiei. Indiferent ce va incerca Facebook sa spuna in momentul de fata, e putin probabil ca pana acum Cambridge Analytica sa fi avut acces la date fara ca macar cineva din companie sa fie stiut, iar asta e cea mai mare problema dintre toate.

 

4 COMENTARII

  1. Facebook ca și orice alt lucru dăunează dacă este folosit in exces. Fiecare alege cât timp petrece pe rețelele de socializare.