iOS 11: ATENTIE, Vulnerabilitate IMPORTANTA pe iPhone si iPad

iOS 11 are o Vulnerabilitate foarte importanta pe iPhone si iPad care le permite hackerilor sa fure date confidentiale de la utilizatori, fara ca ei sa stie.

iOS 11 ATENTIE Vulnerabilitate IMPORTANTA iPhone iPad

iOS 11 intra iar in atentia lumii intregi cu o noua vulnerabilitate extrem de importanta descoperita pe iPhone si iPad, aceasta permitandu-le hackerilor sa ne pacaleasca pentru a fura date importante de la noi. Vulnerabilitatea a fost descoperita in recent implementatul sistem care permite scanarea codurilor QR folosind camera iPhone si iPad in iOS 11, el putand fi exploatat pentru a ne pacali sa accesam website-uri necunoscute de pe terminale.

iOS 11 poate fi exploatat pentru ca atunci cand iPhone si iPad scaneaza un cod QR cu aplicatia Camera, utilizatorilor a li se spuna ca acceseaza un website, dar in realitate acceseaza complet altul. Un experiment cu codul QR de mai jos ii pacaleste pe utilizatori ca vor accesa pagina Facebook.com pentru a se loga in cont, cand in realitate acceseaza website-ul cercetatorilor in securitate informatica de la care vine avertizarea privind vulnerabilitatea.

iOS 11: ATENTIE, Vulnerabilitate IMPORTANTA pe iPhone si iPad

iOS 11 ATENTIE Vulnerabilitate IMPORTANTA iPhone iPad qr

iOS 11 pacaleste utilizatorii prin faptul ca nu le afiseaza exact adresa URL pe care urmeaza sa o deschida, ci doar un text pe care il introduce hackerul care incearca sa ii pacaleasca pe oameni. Totul este posibil multumita unei exploatari a modului in care noua functie de citire a codurilor QR din iOS 11 a fost implementata in iPhone si iPad de catre compania Apple, americanii parand sa nu o fi testat asa cum trebuie inainte de lansare.

“If you scan [the QR code below] with the iOS (11.2.1) camera app, it will show this notification: Open “facebook.com” in Safari. But if you tap it to open the site, it will instead open https://infosec.rm-it.de/”

iOS 11 are aceasta vulnerabilitate de foarte mult timp pe iPhone si iPad, ea fiind raportata catre compania Apple inca din 23 decembrie 2017, insa au trecut mai bine de 3 luni si ea inca nu a fost reparata de catre americani. Avand in vedere felul in care s-au miscat lucrurile, este foarte putin probabil ca problema sa fie rezolvata prea curand, Apple nefiind interesata sa ofere securitate totala pentru utilizatorii iOS 11, desi se lauda ca face asta.