Apple va Lansa un Serviciu de Streaming Video Concurent Netflix

Apple Streaming Video Concurent Netflix

Apple urmeaza sa lanseze un serviciu de streaming video concurent pentru Netflix, compania americana avand planuri foarte mari pentru utilizatorii din lumea intreaga. Apple are nu mai putin de 12 proiecte pentru a produce filme si seriale TV in urmatorul an, iar dupa ce mai toate vor fi lansate oficial, cei de la Apple vor lansa si serviciul de streaming video.

Apple vrea sa isi lanseze serviciul de streaming video in martie – iunie 2019, deci peste cam un an, iar pentru a realiza proiectul, investeste peste 1 miliard de dolari in continut original. Apple are nu mai putin de 40 de angajati care lucreaza la dezvoltarea de continut original pentru noua platforma de streaming video, acesta urmand a fi disponibil pentru Europa si continentele americane.

Apple distribuie acum orice fel de continut original prin intermediul Apple Music, insa vrea ceva separat care sa fie mai complex, pentru a putea concura cu Netflix, Hulu, sau Amazon. Acel 1 miliard de dolari pregatit de catre compania Apple pentru a-si indeplini planul pare a fi suficient, insa suma ar putea fi in final mai mare pentru a-si atinge obiectivul.

“Apple’s plans to make itself into a big player in the entertainment industry are now coming into focus. In recent months, the company has outspent Facebook and YouTube — two other tech companies that have also taken steps into original programming — as well as the traditional TV studios. In a few cases, it has also beaten Netflix in bidding wars.”

Apple a contractat actori cunoscuti si regizori pe masura pentru a-si indeplini obiectivul de a concura cu Netflix, Amazon si Hulu, asa ca va fi interesant de vazut ce va reusi sa faca. Foarte multa lume considera ca Apple nu poate crea un serviciu cu adevarat concurent pentru Netflix, de exemplu, insa realitatea este ca are resursele de a face asta, chiar si intr-un an.