Aplicatiile ARKit sunt foarte Populare in iOS 11

Aplicatiile ARKit Populare iOS 11

Apple a lansat ARKit impreuna cu iOS 11, compania americana oferindu-le dezvoltatorilor de aplicatii posibilitatea de a implementa functii de realitate augmentata in titlurile proprii. La 6 luni distanta de lansarea ARKit pentru iOS 11, o companie americana sustine ca aplicatiile cu acest software sunt foarte populare, nu mai putin de 13 milioane fiind instalate in iDevice-uri.

Cifra este una faorte mare, ea crescand de la 3 milioane in octombrie, iar din moment ce Apple continua sa promoveze aceste aplicatii, e clar ca popularitatea lor va creste in continuare. Majoritatea aplicatiilor descarcate care au ARKit implementat sunt jocuri, acestea insumand 47% din total, deci e destul de clar care este interesul oamenilor.

Aplicatiile ARKit Populare iOS 11 1

Aplicatiile utilitare cu ARKit insumeaza doar 14% din totalul descarcarilor, in timp ce aplicatiile de lifestyle insumeaza 11% din descarcari, de 2 ori mai mult decat in octombrie. In momentul de fata aplicatia AR Dragon este cea mai populara dintre toate, in timp ce CamtoPlan este cea mai populara dintre cele platite, numarul de descarcari pentru ele nefiind dezvaluit.

“Then, like now, these installs were led by Games, but their share of all ARKit-only downloads has grown substantially in the past half-year from 35 percent to 47 percent—or almost half of all installs. The share of downloads coming from second-place Utilities decreased from 19 percent to 15 percent during the intervening time since our original analysis, while Lifestyle more than doubled its share from 5 percent to 11 percent.”

Aplicatiile ARKit Populare iOS 11 2

Peste 2000 de aplicatii compatibile cu ARKit sunt disponibile in AppStore pentru iPhone si iPad in momentul de fata, iar numarul acestora este in continua crestere. Compania Apple promoveaza ARKit pentru eci care doresc sa obtina mai multa functionalitate de la iPhone si iPad, asa ca cifrele vor fi si mai mari in viitor, dar nimeni nu stie exact cat vor creste.