Apple: Nu este Adevarat ca iPhone este Produs in afara SUA

Apple sustine ca afirmatiile conform carora iPhone nu este produs in SUA sunt false, presedintele companiei prezentand o situatie diferita fata de realitate.

Apple Adevarat iPhone Produs SUA

Tim Cook, presedintele companiei Apple, a declarat ieri intr-un interviu ca telefoanele iPhone sunt produse in SUA de catre compania Apple, doar ca sunt asamblate altundeva. Tim Cook a afirmat ca Apple produce in SUA componentele pentru telefoanele iPhone in procesul de dezvoltare, dar produsele finite sunt asamblate in China, India, sau Brazilia, de diversi parteneri.

Apple produce in laboratoarele sale din Cupertino unele dintre componentele principale ale iPhone, inclusiv carcasele care sunt folosite in dispozitive, Jony Ive avand masinarii speciale pentru designerii care lucreaza la ele. Separat de asta, Corning produce in SUA panourile de protectie pentru ecranele iPhone, iar camera TrueDepth pentru Face ID vine din Texas.

Separat de asta, diverse alte componente ale iPhone provin de la companii americane, insa vasta majortate a celor folosite in telefoanele si tabletele celor de la Apple sunt fabricate in Asia. Acolo este facuta si asamblarea tuturor componentelor la costuri imposibil de obtinut in SUA, iar asa Apple explica faptul ca telefoanele iPhone sunt produse in SUA.

“It’s not true that the iPhone is not made in the United States. We have always made the parts here. There’s equipment and manufacturing all over the U.S.. People just look at where the final product is assembled.”

Anul trecut Donald Trump a promis ca Apple va produce iPhone in SUA, insa desigur ca acest lucru nu s-a intamplat si nici nu se va intampla, el referindu-se in principal la asamblare. Presedintele Foxconn a afirmat ca iPhone nu va putea fi asamblat vreodata in SUA din cauza costurilor mari, insa cei de la Apple vor sa prezinte o situatie complet diferita.