iPhone X: Marea Dezamagire de Primavara a Apple

iPhone X este marea dezamagire de primavara a companiei Apple, vanzarile telefonului mobil urmand a fi cu mult sub asteptarile celor din Cupertino in T1 2018.

iPhone X Dezamagire Primavara Apple

iPhone X este prezentat ca mare dezamagire a companiei Apple in aceasta primavara, vanzarile telefonului nefiind aproape de asteptarile celor din Cupertino, sau cel putin asta sustin analistii americani. Analistii americani se asteapta ca in T1 2018 vanzarile de telefoane iPhone sa insumeze 53 de milioane de unitati, cu 1.7 milioane de unitati mai putin decat estimarile initiale, iar iPhone X este principalul “vinovat” pentru aceasta scadere.

iPhone X este deasemenea si principalul motiv pentru care estimarea de vanzari pentru telefoanele iPhone a fost redusa in T2 2018 de la 43.5 milioane de unitati la doar 40.3 milioane de unitati in SUA. Diferenta intre estimari este de aproape 10% pentru seria de telefoane iPhone ale companiei Apple, iar acesta este un semn ca lumea nu prea mai ia in considerare iPhone X pentru achizitie, asteptand ceva care sa merite cu adevarat banii.

iPhone X – marea dezamagire de primavara a Apple

iPhone X este deasemenea principalul motiv pentru care vanzarile totale ale seriei iPhone pentru anul 2018 au fost reduse cu 2.5% fata de anul 2017, ajungand acum la 217.3 milioane de unitati, conform analistilor de la Goldman Sachs. Partea interesanta este ca, facand abstractie de iPhone X, analistii sunt de parere ca inclusiv vanzarile de telefoane iPhone 9 din 2019 vor scadea cu 4%, in timp ce pentru 2020 estimeaza o scadere de 1.8%.

“iPhone demand expectations for March and June are already weak but we believe that early CQ1 (calendar first quarter) demand indications suggest even lower actual numbers than consensus is modeling. We believe that consensus forecasts continue to miss the impact of a potential mix shift toward higher priced X phones even though our own ASP expectations are tempered somewhat by the addition of the relatively lower priced (compared to OLED models) LCD X phone.”

iPhone X pare sa fie vinovat si pentru scaderea incasarilor totale ale companiei Apple pentru anul 2017, analistii spunand ca acestea vor fi cu 2.4% mai mici decat estimarile, deci de doar 256.6 miliarde de dolari. Analistii nu par sa fie prea increzatori nici in scucesul iPhone 11, spunand ca dupa lansarea viitorului model de telefon, incasarile Apple vor scadea deasemenea si in anul fiscal 2019, deci astetptarile sunt foarte mici din cauza preturilor mari ale telefoanelor.