Facebook: Clipuri Video ASCUNSE in Conturile Utilizatorilor

Facebook stoca in secret clipurile video ale utilizatorilor, acestia descoperindu-le ca o surpriza cand au inceput sa-si descarce datele din retea.

Facebook Clipuri Video ASCUNSE Conturi

Facebook continua sa aiba tot mai multi “scheleti scosi din dulap” de catre utilizatorii incearca sa vada ce fel de date au salvate in conturile retelei de socializare, surprizele fiind pe masura asteptarilor multora. Mai exact, se pare ca unii utilizatori care isi descarca datele din Facebook descopera clipuri video ascunse in conturile lor, reteaua de socializare avandu-le stocate in servere, desi acestea nu apareau pe undeva pentru utilizatori.

Facebook, conform unei explicatii, a salvat in conturile utilizatorilor clipuri video inregistrate de catre acestia folosind aplicatia, insa chiar daca ele n-au fost publicate, au ramas salvate in serverele retelei de socializare. Clipurile video ar fi fost incarcate in serverele Facebook imediat dupa finalizarea inregistrarii, in timp ce utilizatorii scriau un mesaj care sa-l publice impreuna cu acel clip, insa ele n-au fost vreodata sterse de catre companie.

Facebook – clipuri video ascunse in conturile utilizatorilor

Facebook a stocat practic in secret clipuri video pe care utilizatorii nici macar nu doreau sa le publice, ele fiind disponibile pentru descarcare impreuna cu toate datele contului, insa si pentru cei de la compania americana. Nu se stie deasemenea nici daca alti utilizatori aveau acces la acele clipuri video in Facebook, nici daca vreun angajat al companiei le putea accesa, sau daca ele puteau fi predate autoritatilor cand aceste aveau un mandat, sau nu.

“Importantly, Facebook had a feature that let users film videos via webcam on Facebook itself — that is, without ever leaving the Facebook site to use a video recorder. Once you were done filming, Facebook would show you a preview of your clip. If you decided to do another take, you could click to discard that video and try it again. Except, the video wasn’t actually deleted. Instead, Facebook apparently saved your unused clip.”

Facebook continua practic din scandal in scandal, asta dupa ce saptamana trecuta s-a aflat si ca stoca SMS-urile si agenda de apeluri pentru utilizatorii Android care foloseau Facebook Messenger in propriile telefoane. Probabil nu mai mira pe nimeni faptul ca Facebook a adunat tot ce a putut de la utilizatorii sai si asta pentru a invata tot ceea ce poate de la ei pentru a le afisa mai bine reclamele celor care doreau sa se promoveze prin intermediul retelei.