Facebook te-a EXPLOATAT Intentionat si STIA ca altii o fac deasemenea

Facebook stia ca isi exploateaza utilizatorii si stia ca alte companii o fac deasemenea in baza informatiilor colectate despre utilizatorii retelei de socializare.

Facebook EXPLOATAT Intentionat STIA altii fac

Facebook este in centrul altui scandal astazi, dupa ce o nota interna a companiei a fost publicata si ea spune ca orice se face este justificat, atat timp cat compania creste si produce mai multi bani. Un vicepresedinte al Facebook a afirmat in 2016 ca atat incarcarea contactelor oamenilor, legaturile formate intre ei, posibilitatea oricui de a cauta persoane in retea si multe alte practici ilegale, sau la limita legalitatii, sunt justificate.

Facebook a fost si ramane interesata doar de cresterea numarului de persoane care ii folosesc reteaua de socializare si de generarea unor incasari cat mai mari, chiar daca vietile oamenilor pot fi distruse in proces. Facebook este practic prezentata ca o companie care este dispusa sa “calce pe cadavre” pentru a genera crestere in numarul de utilizatori si incasari, ceva ce nu era acceptat chiar de catre toti angajatii, unii plecand din companie din aceasta cauza.

Facebook te-a exploatat intentionat si stia ca altii o fac deasemenea

Facebook stia ca toate datele pe care le colecteaza pot fi folosite si de catre alte persoane, sau companii, pentru orice fel de scopuri, insa totul era ok atat timp cat lumea era interconectata si exista crestere. Desigur ca acum acel vicepresedinte Facebook care a facut aceste afirmatii nu mai este de acord cu ceea ce a spus, el afirmand ca nu a fost de acord nici in momentul in care a trimis nota interna catre angajati, asa ca e discutabil de ce a trimis-o.

“Maybe someone finds love. Maybe it even saves the life of someone on the brink of suicide. So we connect more people. That’s why all the work we do in growth is justified. All the questionable contact importing practices. All the subtle language that helps people stay searchable by friends. All of the work we do to bring more communication in. The work we will likely have to do in China some day. All of it.”

Facebook este o companie care ar face orice pentru a obtine profit cat mai mare si a avea cat mai multi utilizatori, iar indiferent ce va spune acum conducerea, tot ceea ce s-a facut in decursul anilor a fost aprobat de catre ea. Facebook va avea probleme serioase dupa toate aceste dezvaluiri, compania americana parand sa nu mai gaseasca o cale de a iesi din tot acest scandal, in fiecare zi parand sa apara tot mai multe informatii despre modul in care si-a batut joc de utilizatori.