Huawei intra in Lupta cu FBI, CIA si NSA

Huawei a decis sa intre in lupta cu FBI, CIA si NSA, compania chinezeasca avand intentia de a infrange agentiile americane si acuzatiile facute de catre ele.

Huawei Lupta FBI CIA NSA

Huawei nu renunta la lupta cu FBI, CIA si NSA, dupa ce luna trecuta reprezentanti ai celor trei agentii guvernamentale le-au recomandat americanilor sa evite telefoanele companiei. Marii operatori de telefonie mobila din SUA si marile lanturi de retail au renuntat sa mai vanda produsele Huawei dupa ce, probabil, FBI, CIA si NSA le-au convins ca nu e bine sa li se opuna in vreun fel.

Huawei nu se lasa chiar atat de usor invinsa, compania luand decizia de a isi mentine subsidiara din SUA activa si sa atace guvernul american pentru decizia de a ii interzice produsele in tara. Huawei se apara spunand ca produsele vandute in lumea intreaga nu sunt folosite pentru a spiona consumatorii, asa cum au acuzat cele trei magi agentii de informatii din SUA.

Huawei intra in Lupta cu FBI, CIA si NSA

Huawei spune si ca lucreaza cu 46 dintre cei 50 cei mai mari operatori de telefonie mobila din lume, spunand ca securitatea datelor si a clientilor este o prioritate majora pentru companie. Totusi, cred ca acest curaj neasteptat al celor de la Huawei va avea drept efect dezvaluiri din partea FBI, CIA si NSA care vor demonstra ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum vor chinezii sa le faca sa para.

“We are committed to the US market and to earning the trust of US consumers by staying focused on delivering world-class products and innovation. We would never compromise that trust. The security risk concerns are based on groundless suspicions and are quite frankly unfair. We welcome an open and transparent discussion if it is based on facts.”

Huawei este vizata de catre marile agentii de informatii din SUA pentru ca sigur s-a descoperit ceva in legatura cu modul in care sunt produse telefoanele vandute pe pietele globale. Nu cred ca guvernul SUA ataca fara moriv compania Huawei, si cred ca vom vedea si dovezi care sa sustina afirmatiile facute de catre ele, deci Huawei ar putea avea multe raspunsuri de dat.