iPhone: Clientii Apple cauta Modelele Ieftine

Clientii Apple cauta modelele ieftine ale iPhone in acest inceput de an, cele premium inregistrand vanzari cu mult sub asteptarile analistilor si, poate, a companiei.

iPhone Clienti Apple Modele Ieftine

iPhone pare sa fi avut un T1 2018 in ton cu previziunile analistilor, dar majoritatea clientilor Apple au cautat sa cumpere modelele mai ieftine din oferta, nu pe cele premium. Practic, analistii sustin ca nu iPhone 8 si iPhone X au fost cautate in T1 2018 de catre clientii companiei Apple, ci modelele ieftine lansate in anii trecuti, iar acestea ar fi generat si incasari mai mici.

iPhone s-ar fi vandut in 45 de milioane de unitati de catre compania Apple in primele trei luni ale anului 2018, dar deocamdata nu se stie ce procent este format din telefoanele premium si ce procent din cele ieftine. Pentru T2 2018 compania Apple ar avea in plan sa produca nu mai putin de 40 de milioane de telefoane iPhone, dintre care 8 milioane sunt iPhone X si 15 milioane iPhone 8.

Analistii se asteapta deasemenea ca Apple sa renunte la vanzarea iPhone SE si eventual iPhone 6, sau iPhone 6S, dupa T2 2018, toate cele trei modele fiind vandute de ani buni pe piata. Este normal ca Apple sa renunte la distributia lor pentru clientii globali, insa desigur ca totul depinde si de popularitatea pe care acestea le vor avea in urmatoarea perioada.

“It appears the tech giant built and shipped 45 million iPhones during the period, in line with expectations. But low-end iPhones are making up a larger portion of shipments as consumers shun premium handsets for cheaper models. Checks with companies in Apple’s manufacturing supply chain suggest the iPhone X accounted for only 8 million units in the first quarter.”

Telefoanele iPhone premium ale companiei Apple incep sa nu mai fie atractive pentru unii clienti din cauza preturilor mari la care sunt vandute, insa cei de la Apple nu prea inteleg asta. Va fi interesant de vazut ce preturi vor fi stabilite pentru iPhone 11 si viitoarele modele ale iPhone, insa in baza a cee ce aflam acum, se pare ca vestile nu sunt chiar atat de bune.