Facebook Messenger: ce face in SECRET cu Mesajele tale

Facebook Messenger a confirmat astazi ce face in secret cu mesajele transmise de catre utilizatorii iPhone si Android prin platforma de mesagerie.

Facebook Messenger face SECRET Mesaje

Facebook Messenger este una dintre cele mai mari platforme de mesagerie de pe planeta, iar conform unor informatii aparute ieri, compania Facebook scaneaza toate mesajele trimise si primite de catre utilizatori. Conform presedintelui Facebook, toate mesajele trimise si primite prin Facebook Messenger sunt scanate de catre companie pentru a se vedea daca ele respecta regulile de utilizare ale platformei, in caz contrar acestea fiind blocate.

Facebook Messenger scaneaza mesajele care contin link-uri si cele cu poze, aparent inclusiv textele vizibile in poze sunt scanate de catre compania Facebook pentru a se vedea daca se respecta regulile de utilizare ale platformei. Cei de la Facebook sustin ca au impus aceasta masura pentru Facebook Messenger in ideea de a proteja utilizatorii si a impiedica distribuirea de materiale ilegale prin platforma, dar important de inteles este ca toate mesajele sunt analizate de companie.

Facebook Messenger – ce face in secret cu mesajele tale

Facebook Messenger ar avea un sistem automat care scaneaza pozele pentru a verifica daca ele contin pornografie infantila, sau virusi, cei de la Facebook spunand ca totul e facut de calculatoare, nu de persoane. Desigur ca Facebook a spus multe de-a lungul timpului, iar de multe ori afirmatiile s-au dovedit a fi false, asa ca fiecare crede ce vrea de aici, mai ales ca Facebook Messenger scaneaza tot si nimeni nu stie clar cum se face acest lucru si ce se intampla cu datele.

“In that case, our systems detect what’s going on. We stop those messages from going through. For example, on Messenger, when you send a photo, our automated systems scan it using photo matching technology to detect known child exploitation imagery or when you send a link, we scan it for malware or viruses.”

Facebook Messenger ar trebui sa cripteze mesajele trimise si primite de catre utilizatori, insa din moment ce totul este scanat, este foarte clar ca acea criptare se face abia dupa ce continutul ajunge in serverele companiei, nu inainte. Acestea fiind spuse, cand partajati ceva prin Facebook Messenger, ganditi-va ca acele informatii sunt vazute intai de catre companie si mai apoi ajung la utilizatorii finali, asa ca poate multi vor fi tentati sa foloseasca alte platforme.