iPhone: ZECI de Procese Combinate Impotriva Apple

Zeci de procese deschise impotriva companiei Apple din cauza limitarii performantelor iPhone au fot combinate intr-unul singur de catre o instanta americana.

iPhone Zeci Procese Combinate Apple

Nu mai putin de 61 de procese deschise impotriva companiei Apple din cauza limitarii performantelor iPhone au fost combinate intr-unul colectiv de catre o instanta din SUA. Acest proces colectiv va fi transferat la o instanta din nordul statului California, iar un judecator a fost deja desemnat pentru procedurile ce vor avea loc inainte ca procesul sa inceapa.

Mai bine de jumatate dintre procesele deschise impotriva companiei Apple au fost depuse la instante din nordul statului California, asa ca o combinare a tuturor in acea zona a fost cea mai logica masura care putea fi luata d catre instanta. Partea si mai interesanta este ca toate au fost aprobate pentru a merge mai departe intr-un proces colectiv, deci exista motive serioase pentru ca totul sa continue.

iPhone – zeci de procese combinate impotriva Apple

Toate procesele au fost deschise dupa ce incepand cu iOS 10.2.1 compania Apple a inceput sa limiteze performantele iPhone din cauza bateriilor uzate, astfel incat telefoanele sa nu se mai inchida cand sunt folosite in frig. Apple a confirmat totul abia dupa ce s-a descoperit ce se intampla, multe luni mai tarziu, facand de atunci diverse schimbari menite sa rezolve problema, inclusiv prin dezactivarea sistemului.

“These actions share factual questions arising from allegations that Apple included code in updates to its mobile operating system (iOS) that significantly reduced the performance of older-model iPhones. Plaintiffs also allege that Apple misrepresented the nature of the iOS updates and failed to adequately disclose to iPhone owners the impact the iOS updates would have on the performance of their iPhones. Discovery regarding the engineering of the iPhone and the iOS updates likely will be technical and complex. Plaintiffs assert similar causes of action for false advertising, alleged unfair business practices, trespass to chattels, breach of contract, and unjust enrichment. Moreover, plaintiffs bring these actions on behalf of overlapping putative classes of iPhone owners.”

Acum Apple va trebui sa apere in instanta decizia de a limita performantele iPhone din cauza bateriilor uzate, si va fi foarte interesant de vazut cum anume va reusi sa faca asta. Cred ca exista sanse foarte mari ca procesele sa aiba o finalitate pozitiva pentru utilizatori, iar asta pentru ca tot ceea ce a facut Apple este departe de a fi la acelasi nivel cu standardele pe care sustine ca le are.