Google ar putea Transforma Filmul Terminator in Realitate

Google ar putea transforma filmul terminator in realitate in baza unui proiect derulat in parteneriat cu armata SUA, angajatii cerand oprirea colaborarii.

Google Transforma Film Terminator Realitate

Google a acceptat acum mai bine de o luna sa intre intr-un parteneriat cu guvernul american pentru a dezvolta un sistem de inteligenta artificiala pentru a analiza date preluate de catre dronele folosite de catre armata. Cei de la Google ar urma sa isi foloseasca sistemul avansat de inteligenta artificiala pentru a face o parte din munca pe care pana acum trebuiau sa o faca diversi angajati ai armatei SUA, iar asta i-a cam suparat pe unii angajati… ai Google.

Google a intrat intr-un proiect numit Maven, acesta fiind initiat de catre armata SUA pentru a dezvolta inteligenta artificiala care sa identifice obiectele din filmarile si pozele facute de catre dronele folosite in misiuni. Google urmeaza sa isi foloseasca inteligenta artificiala oferita pentru clientii Cloud, sau Google Photos, pentru a face identificarea acestor obiecte, insa angajatii sai nu prea sunt de acord cu folosirea software-ului in scopuri militare.

Google ar putea transforma filmul terminator in realitate

Google sustine ca software-ul sau va fi folosit doar pentru a analiza materiale video si foto care nu sunt clasificate ca fiind secret de stat, insa o scrisoare deschisa semnata de peste 3000 de anagajati cere ca parteneriatul sa nu aiba loc. Angajatii Google ii cer companiei sa stabileasca reguli conform carora software-ul sau sa nu fie folosit pentru aplicatii militare, iar de aici oricine se poate gandi la actiunea din binecunoscuta serie Terminator.

“Thousands of Google employees, including dozens of senior engineers, have signed a letter protesting the company’s involvement in a Pentagon program that uses artificial intelligence to interpret video imagery and could be used to improve the targeting of drone strikes.”

Google a spus ca inteligenta sa artificiala nu va fi folosita pentru a controla drone in zbor, sau pentru a lansa rachete, insa desigur ca de la simpla identificare a obiectelor si pana la altceva, poate fi un simplu pas usor de facut. Google este acum in postura de a trebui sa ii linisteasca pe angajatii care sunt tematori si cred ca inteligenta artificiala ar putea fi folosita pentru scopuri malefice si temerile lor sunt indreptatite, asa ca e greu de spus ce va face Google.