Facebook: Mesaje PRIVATE Accesate de Neautorizat

Facebook confirma oficial faptul ca mesajele private ale utilizatorilor ar fi fost accesate neautorizat de catre Cambridge Analytica, 110.000 de romani fiind afectati.

Facebook Mesaje PRIVATE Accesate Neautorizat

Facebook a publicat astazi o pagina speciala prin care le permite utilizatorilor sa afle daca datele lor au fost accesate de catre compania Cambridge Analytica si folosite in diverse scopuri de-a lungul timpului. Facebook a confirmat deasemenea faptul ca 110.000 de romani au avut datele accesate de catre compania urata de catre toata lumea, iar multumita acestei pagini aflam si ca mesajele private ar fi fost accesate deasemenea de catre Cambridge Analytica.

Facebook le spune oamenilor fie ca au avut datele accesate, fie ca nu le-au avut, insa le spune deasemenea si daca prietenii lor au avut datele accesate de catre Cambridge Analytica, dar si ce date au fost accesate. Conform celor de la Facebook, printre datele accesate se numara informatii despre News Feed, postarile din timeline, dar si postari, sau mesaje trimise intre utilizatori si prieteni, aparent inclusiv mesajele private transmise intre acestia.

Facebook – mesaje private accesate de neautorizat

Facebook nu anuntase pana acum ca asemenea date ar fi fost accesate de catre Cambridge Analytica, insa s-ar parea ca ele au ajuns totusi la aceasta companie, insa exista niste limite totusi. Daca voi i-ati oferit acces la datele voastre Facebook aplicatiei This Is Your Digital Life, atunci toate datele de mai sus au fost accesate de ea, dar daca doar un prieten i-a oferit acces, atunci aparent doar mesajele private dintre voi ar fi fost partajate.

“A small number of people who logged into “This Is Your Digital Life” also shared their own News Feed, timeline, posts and messages which may have included posts and messages from you,”

Facebook nu ar fi oferit acces la toate mesajele trimise de catre voi, daca doar un prieten a folosit acea aplicatie, ci doar la comunicarile dintre el si voi, asa ca restul datelor ar trebui sa fie in siguranta. Totusi, dezvaluirea de astazi ne arata la cat de multe date a avut acces Cambridge Analytica si asa este mai usor de inteles de ce aceasta companie a putut manipula atat de multa lume la cererea celor interesati sa-si promoveze interesele.