iOS 11.3: Marea PROBLEMA a Ecranelor ar putea fi o Greseala

iOS 11.3 blocheaza ecranele si senzorii unor telefoane iPhone ale companiei Apple, insa totul ar putea fi doar o greseala pe care americanii o pot corecta.

iOS 11.3 PROBLEMA Ecrane Greseala

iOS 11.3 este una dintre versiunile sistemului de operare iOS 11 care blocheaza ecranele iPhone ale companiei Apple daca ele au fost inlocuite intr-un service tert, nu unul autorizat. Diverse alte versiuni ale iOS blocau senzorul de lumina ambientala, si ajustarea luminozitatii/True Tone, al telefoanelor iPhone care aveau ecranele inlocuite la service-uri terte, chiar daca aceasta componenta e originala.

iOS 11.3 aduce aceste probleme pentru foarte multi utilizatori ai iPhone care au avut ecranele inlocuite in service-uri terte, insa cei de la iFixIt sustin ca problemele nu ar fi de la compania Apple. Apple a fost acuzata ca vrea sa saboteze service-urile GSM terte, insa iFixIt sustine ca problemele ar fi de fapt niste buguri ale iOS 11.3, si nu ceva introdus intentionat de Apple.

iOS 11.3 – marea problema a ecranelor ar putea fi o greseala a Apple

iOS 11.3 blocheaza deasemenea si sistemul de monitorizare al bateriilor iPhone, daca acestea au fost inlocuite intr-un service tert cu unele care nu provin de la Apple. iFixIt sustine ca a rezolvat problema si ca va oferi baterii care pot fi citite corect de catre iOS 11.3, insa e greu de spus ce modificari au facut, dar aceasta e prima dovada ca problema e un bug al iOS si nu ceva intentionat a Apple.

“We’ve identified the issue with battery communication in iOS 11.3, and in the near future we’ll be able to offer batteries that can fully utilize the Battery Health feature. The same goes for the touchscreen problem, which is being corrected on our new displays and can even be retroactively corrected on older displays with a firmware flash (unfortunately there’s no DIY option, so this solution is less than ideal, for now).”

Inclusiv problema cu ecranele iPhone care nu mai raspund la comenzi dupa instalarea iOS 11.3 poate fi corectata de catre cei de la iFixit, iar asta nu doar pentru ecranele nou instalate, ci si pentru cele mai vechi. Nu se stie ce fel de modificari au reusit sa faca cei de la iFixIt pentru ecranele pe care le implementeaza in telefoanele iPhone, dar ucrurile nu par sa fie chiar atat de grave, in final.

“What’s interesting is that if you hot-swap the display (not recommended, but something we’ve done for testing purposes), the sensor continues to work fine—but it’s immediately disabled on restart, which tells us that some sort of hardware check is failing on startup.”

iFixIt sustine ca problema cu senzorii dezactivati din telefoanele iPhone ar putea avea legatura cu o verificare facuta la pornirea telefoanelor, deci Apple o poate corecta foarte usor oricand doreste.