Google: Functia MAJORA a Gmail pe iPhone si Android

Google a anuntat o functie majora pentru telefoanele iPhone si Android, ea fiind lansata saptamana aceasta pentru toata lumea si trebuie sa stii ce face.

Google Schimbarea Importanta Gmail

Google face o schimbare foarte importanta pentru Gmail in perioada urmatoare, compania americana incepand sa-i anunte pe utilizatori cu privire la noua functionalitate oferita. Mai exact, cei de la Google permit folosirea sistemului de autentificare in 2 pasi pentru conturi inclusiv prin intermediul aplicatiei Gmail, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

Google a anuntat anul trecut ca renunta la mesajele SMS pentru autentificarea in 2 pasi, recomandandu-le utilizatorilor sa instaleze aplicatia Google din AppStore pentru aceasta functionalitate. Acum, cei de la Google permit inclusiv folosirea aplicatiei Gmail pentru a primi coduri de logare pentru sistemul de autentificare in 2 pasi, ideea fiind de a simplifica intreaga procedura.

Google – schimbarea importanta anuntata pentru Gmail

Google Gmail autentificare 2 pasi

Google spune ca trimiterea de mesaje SMS cu aceste coduri de autentificare nu este sigura, asa ca afisarea codurilor de logare in aplicatiile Google si Gmail este o metoda mai sigura de a avea acces la conturi. Aplicatia Gmail va afisa o notificare prin care ne spune ca exista o tentativa de logare intr-un cont de pe un dispozitiv nou, iar noi o putem accepta, sau respinge, asa fiind oferit accesul la cont.

Google vrea sa faca mai sigura utilizarea serviciilor sale, asa ca aceasta schimbare are menirea imbunatati experienta utilizatorilor, daca au si aplicatiile Google instalate. Noua functionalitate a fost lansata de catre Google saptamana aceasta, insa va fi extinsa la nivel global in urmatoarele saptamani, asa ca nu o veti avea disponibila chiar imediat in telefoanele voastre.