Samsung: Vanzarile iPhone X in 2018 au fost Proaste

Samsung confirma faptul ca vanzarile iPhone X in prima parte a anului 2018 au fost mult mai mici decat se astepta toata lumea, compania fiind afectata.

Samsung Vanzari iPhone X 2018 Proaste

Samsung a anuntat ieri rezultatele financiare pentru T1 2018, iar confirmand tot ceea ce au spus foarte multi analisti pana acum, compania coreeana a reafirmat faptul ca vanzarile iPhone X sunt slabe in acest inceput de an. Divizia Samsung care produce ecrane OLED sustine ca a livrat putine panouri catre compania Apple din cauza scaderii cererii venite din partea celor din Cupertino, deci e destul de clar ca vanzarile iPhone X sunt slabe.

Samsung a inregistrat profit mult mai mic pentru divizia care produce ecrane OLED, iar asta deoarece Apple nu a cumparat la fel de multe ecrane pentru ca lumea nu mai cauta iPhone X la fel de mult. Incasarile celor de la Samsung pentru divizia care produce ecrane OLED au crescut cu 3.4% in T1 2018, la distanta foarte mare de cei 20% pe care compania ii estima la finalul anului trecut, iar totul din cauza companiei Apple, din pacate.

Samsung: Vanzarile iPhone X in 2018 au fost Proaste

Samsung spune si ca in afara diviziei care produce chip-uri de memorie, e greu ca alte divizii sa inregistreze cresteri ale profitului din cauza cererii mici pentru ecrane OLED, dar si a concurentei facute de catre alte companii. Practic, desi pana acum Apple a fost prezentata ca fiind o victima a celor de la Samsung in ceea ce priveste ecranele OLED pentru iPhone X, iata ca si coreenii au de suferit daca telefoanele celor din Cupertino nu au succes.

“The South Korean electronics manufacturer said in an earnings report today that profits for its display business “were affected by slow demand for flexible OLED panels.” The division’s sales rose 3.4 percent in the latest quarter, compared with 20 percent for Samsung as a whole.”

Samsung confirma totusi fara dubiu faptul ca vanzarile iPhone X sunt mult mai mici decat isi imaginau analistii inainte de inceperea anului 2018, iar saptamana viitoare vom afla cam cat de mare este diferenta intre realitate si fictiune. iPhone X a fost prezentat in repetate randuri ca un telefon care urma sa genereze vanzari uriase pentru compania Apple, insa in final se dovedeste a fi doar o lupta pierduta a celor din Cupertino cu fanii care nu vor sa plateasca multi bani pe el.

16 COMENTARII

  1. Adevarul e ca iPhone X este extrem de scump .
    Mie imi pare rau acum ca l am cumparat .
    NU MERITA cei 1088$ , caz fericit ca l am cumparat din USA, ce sa mai zic de 1200-1400€ in Europa.
    Dar sa stam flexati, nu e prost cine cere…?

  2. Piata telefoanelor de 1000 €/$ nu e profitabila , chiar daca multi se aventureaza acolo
    Acum ca mai e si confirmat de Samsung ca iX a avut vanzari proaste , sa se termine odata cu propaganda care prezinta minuni la Apple

  3. Nu are cum sa fie profitabil la acest pret, este un produs super exclusiv din cauza pretului si cu acest gen de produs nu ai cum sa faci un super profit. Credeti ca Grupul VAG a facut profitul cel mare vanzand Bugatti?

  4. Ei vând S9-le la fel de “bine” cum se vinde X-ul acum :)) . iPhone X sa vândut foarte bine pana la sfârșitul anului 2017 și chiar și in Ianuarie 2018, din Februarie a început sa scadă vânzările , mi se pare perfect normal sa scadă .

  5. Apple sa aruncat prea sus crezând ca va prostii multă lume să dea tot mai mulți bani pe telefoane de la an la an. Crezând ca va face profit mai mare. Dar sa înșelat amarnic si a scăzut si profitul. Părerea mea e ca dacă prețul se menținea ca si la ip7 vindeau de 4-5 ori mai mult deci si mai mult profit. Dar na trebuiau să încerce.

  6. Eu zic ca o să se gândească de 2-3 ori înainte și o să facă prețurile mai , nu neaparat mai accesibile , aproape de realitate. Adică de ceea ce oferă iDevice-ul respectiv.

  7. Aici e vb ca piata smartphone urilor de 1000 €/$ nu este deloc profitabila
    Probabil Apple astepta vanzari de calibrul i6 -i6S , ceea ce nu e cazul la pretul cerut