iPhone 11: Intel Furnizeaza multe Componente pentru Apple

iPhone 11 va fi in 2018 un furnizor principal de componente pentru compania Apple, importanta producatorului crescand substantial pentru acest an.

iPhone 11 Intel Componente Apple

iPhone 11 va fi lansat in toamna acestui an, iar cei de la Intel raman furnizori importanti de componente pentru viitorul telefon mobil al companiei Apple, conform unor informatii obtinute astazi de catre analistii americani. Intel urmeaza sa furnizeze in 2018 70% dintre chip-urile modem GSM pentru iPhone 9, iPhone 11 si iPhone 11 Plus, in timp ce Qualcomm va ramane in continuare furnizor pentru 30% dintre aceste componente ale telefoanelor.

Apple si Qualcomm sunt in plin razboi in momentul de fata, iar cei din Cupertino incearca de mai bine de un an de zile sa renunte la vechiul partener, insa pana acum n-au avut nicio sansa sa se bazeze in totalitate pe Intel. Desi se sugera faptul ca Intel urmeaza sa fie singurul furnizor de chip-uri modem GSM in 2018 pentru telefoanele iPhone 9 si iPhone 11, sau ca MediaTek ar putea inlocui Qualcomm, iata ca in realitate lucrurile nu se vor schimba.

iPhone 11 – Intel Furnizeaza multe Componente pentru Apple

Apple nu va renunta la Qualcomm pentru a cumpara chip-urile modem pentru iPhone 9 si iPhone 11 deoarece Intel produce pentru prima oara aceste componente folosind un proces de fabricatie de 14nm. Avand in vedere ca ar putea exista probleme in procesul de fabricatie pentru aceste componente, cei de la Apple nu vor sa riste ca stocurile de telefoane iPhone 9 si iPhone 11 sa fie scazute, asa ca nu vor renunta la Qualcomm anul acesta.

“Given that technological transition, Apple is apparently waiting to see how well Intel fulfills this year’s order. If Intel underdelivers, Qualcomm will make up the balance on top of the 30% it’s already planning to provide. There’s also a chance that if Intel can produce enough chips on time and on budget it could get more than the planned 70%.”

Intel are deja unele probleme cu fabricarea unui numar suficient de mare de modemuri pentru cei de la Apple, asa ca e clar de ce nu este aleasa pentru a furniza intreaga cantitate necesara pentru telefoanele din 2018. In ciuda optimismului celor de la Intel de a imbunatati rata de productie pentru modemurile ce vor fi utilizate in telefoanele iPhone din 2018, cei de la Apple vor sa fie precauti, asa ca se vor folosi in continuare de Qualcomm, desi au numeroase procese deschise impotriva lor.