Apple: Lovitura DURA in Vanzarile Smartphone

Apple a primit o lovitura dura in vanzarile de smartphone-uri, compania americana fiind afectata serios de scaderea interesului pentru telefoane inteligente.

Apple Lovitura DURA Vanzari Smartphone

Apple a primit o lovitura foarte dura in T1 2018 in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, cei de la Canalys facand anuntul chiar in cursul acestei zile, cei din Cupertino fiind serios afectati. Conform celor de la Canalys, vanzarile reduse de telefoane iPhone au scos compania Apple din top 5 producatori de smartphone-uri pe piata din China, Xiaomi reusind sa-i intreaga pe americani.

Vanzarile de smartphone-uri au scazut in T1 2018 cu 21% fata de T1 2017 in China, iar cei de la Apple se numara printre companiile care au cel mai mult de suferit de pe urma scaderii interesului clientilor. 8 dintre producatorii din top 10 au fost serios afectati de scaderea vanzarilor de smartphone-uri, exceptie fiind Huawei si iaomi, care au inregistrat cresteri ale vanzarilor.

Apple: Lovitura DURA in Vanzarile Smartphone

Apple Lovitura DURA Vanzari Smartphone 1

Xiaomi este marele castigator, cu o crestere de 37% a vanzarilor fata de T1 2017, telefoanele lor reusind sa iasa in evidenta in comparatie cu cele lansate de catre competitori anul acesta. Cei de la Canalys spun ca scaderea substantiala in vanzarile de smartphone-uri se datoreaza in principal faptului ca telefoanele seamana toate intre ele, iar consumatorii sunt in cautare de ceva nou.

“Smartphone shipments in China suffered their biggest ever decline in Q1 2018, down by more than 21% annually to 91 million units, a number first passed some four years ago in Q4 2013. Eight of the top 10 smartphone vendors were hit by annual declines.”

Apple a iesit din top 5 si a fost inclusa in premiera in categoria “others” unde sunt listati toti ceilalti producatori, cei de la Samsung avand probleme si mai mari, vanzarile lor scazand cu 50% fata de T1 2017. China este o piata extrem de importanta pentru Apple, generand cam o treime din incasarile trimestriale si anuale ale celor din Cupertino, deci e destul de clar ca situatia e destul de gava.

UPDATE: Conform celor de la Counterpoint, compania Apple ar fi avut o evolutie mult mai buna decat sustin cei de la Canalys, inregistrand o crestere de 40% a vanzarilor si ramanand in fruntea celor de la Xiaomi.

Apple Lovitura DURA Vanzari Smartphone 2