Acest Smartwatch iti Transforma Mana intr-un Touchscreen

LumiWatch este un smartwatch care iti poate transforma mana intr-un touchscreen pentru a ii controla toate functiile implementate de catre producatori.

Smartwatch Transforma Mana Touchscreen

Direct de la cercetatorii universitatii Carnegie Mellon avem astazi un smartwatch foarte interesant care este capabil sa ne transforme antebratul intr-un touchscreen, dupa cum puteti vedea in clipul de mai jos. Denumit LumiWatch, acest smartwatch are integrat un proiector care transpune o suprafata de 40 de cm² in care este afisata interfata ceasului.

Multumita unor senzori inteligenti, orice interactiune a noastra cu acea suprafata proiectata pe mana este interpretata ca o atingere a ecranului, iar de aici sunt controlate diverse functii. Totul incepe cu un gest swipe to unlock, precum la iPhone, iar de acolo este afisata o lista de aplicatii, sau diverse alte functii pe care le putem folosi in ceas.

Acest Smartwatch iti Transforma Mana intr-un Touchscreen

LumiWatch are integrat un senzor pentru adancime si trei lasere de culoare rosie, albastra si verde, iar interfata proietata pe mana poate fi vazuta usor chiar si in lumina zilei. Ceasul proiecteaza o lumina de 15 lumeni, iar software-ul sau face monitorizare constanta pentru miscarile degetelor pe interfata virtuala, el avand un procesor de 1.2 GHz, 768 MB RAm si o baterie de 740 mAh.

“Although obstacles remain for practical adoption, we believe our work demonstrates the first functional projection smartwatch system and constitutes a significant advance in the state of the art.”

LumiWatch este oferit deocamdata doar ca un prototip, iar asta deoarece daca ar fi vandut in momentul de fata, ar avea un pret de 600 de dolari, cu mult mai mare decat ar plati cineva. Chiar si asa, LumiWatch ne arata cat de departe se poate merge cu ideile de acest gen si cat de utile se pot dovedi a fi ceasurile inteligente care pot avea interfete proietate.