Preturile iPhone ar putea Scadea Multumita Qualcomm

Qualcomm vrea sa reduca substantial pretul licentelor platite de catre Apple pentru tehnologiile din iPhone si iPad, preturile produselor putand scadea.

Qualcomm Reducere Licente Platite Apple

Qualcomm sufera serios in momentul de fata, anuntand ca va concedia foarte multi angajati pentru a acoperi pierderile de peste 1 miliard de dolari dupa ce Apple si alti parteneri au refuzat sa-i mai plateasca licente. In speranta ca va reusi sa incheie disputa cu Apple, si in subsidiar cu alti parteneri controlati de Apple, cei de la Qualcomm vin cu o propunere atractiva.

Qualcomm a anuntat ca, in primul rand, le va permite partenerilor sai sa licentieze tehnologii pentru telefoane la un cost de 3.25% din pretul fiecarui dispozitiv, in loc de 5%. Scaderea pare mica, dar la sute de milioane de telefoane vandute anual, ea creste exponentia, dar “cireasa de pe tort” este ca Qualcomm e dispusa sa ofere licente gratuite pentru tehnologii 5G.

Preturile iPhone ar putea Scadea Multumita Qualcomm

Qualcomm isi face produsele mult mai atractive cu aceasta nou strategie de licentiere, si impulsioneaza adoptarea tehnologiei 5G pentru viitoarele telefoane mobile. In final, cei de la Qualcomm au anuntat ca vor taxa pentru licentiere doar 400 de dolari din pretul unui telefon, scanzad valoarea cu 100 de dolari fata de ceea ce percepe acum, iar pentru Apple, Samsung, sau Huawei, diferenta e uriasa.

“We have not lowered the rate. What we’re doing is including more technology, more (intellectual property) in the offering without increasing the price. What we’re doing here is creating a foundation for stability going forward. Qualcomm also announced last week that it would assess its patent fees against only the first $400 (£291) of a phone’s net selling price. Rogers said the previous price cap was $500, a figure that was well known among industry insiders but that Qualcomm did not make public.”

Propunerea facuta de catre cei de la Qualcomm este una foarte interesanta, iar cei de la Apple ar putea incerca sa profite de ocazie pentru a isi reduce substantial taxele de licentiere pentru iPhone si iPad. Apple ar urma sa plateasca o licenta de maxim 20 de dolari catre Qualcomm pentru fiecare telefon vandut, fata de o medie echivalenta cu dublul acestei sume, iar asa s-ar putea finaliza razboiul dintre companii.