Qualcomm Concediaza Angajati din Cauza Razboiului cu Apple

Qualcomm este obligata sa concedieze unii angajati din cauza razboiului in care este implicata cu Apple, compania americana confirmand totul noaptea trecuta.

Qualcomm Concediaza Angajati Razboi Apple

Qualcomm a anuntat in cursul zilei de ieri concedierea unui numar insemnat de angajati pentru a-si reduce costurile operationale cu pana la 1 miliard de dolari in perioada imediat urmatoare. Compania americana nu a anuntat si cifre privind numarul de angajati care vor ramane fara slujbe incepand de anul acesta, insa din moment ce vrea sa reduca atat de mult costurile operationale, este clar ca vorbim despre o parte insemnata dintre angajati.

Qualcomm este implicata intr-un razboi foarte costisitor cu Apple, separat de cheltuielile cu avocatii, compania fiind afectata si de refuzul americanilor, plus al partenerilor acestora de a plati peste 1 miliard de dolari in licente. Mai mult decat atat, Qualcomm a fost amendata si cu aproximativ 700 de milioane de dolari in Asia din cauza unei plangeri facute de catre compania Apple, asa ca problemele financiare sunt mari pentru cei de la Qualcomm.

Qualcomm concediaza angajati din cauza razboiului cu Apple

Qualcomm a anuntat in T4 2017 o scadere cu 90% a profitului din cauza razboiului pe care il are cu Apple, facand referire directa la faptul ca scaderea este generata de problemele pe care le are cu Apple. Mai mult decat atat, din moment ce Apple reduce numarul de componente comandate de la Qualcomm pentru iDevice-urile sale, este clar de inteles de ce exista necesitatea pentru a reduce costurile este foarte mare in acest moment.

“The number of positions being eliminated at the San Diego-based company is large enough that Qualcomm will have to file a so-called WARN notice, or Worker Adjustment and Retraining Notification, with the state of California, one of the people said. Companies are required to make such a filing when they let go of 50 or more employees within a 30-day period. Qualcomm has other major locations in the state and around the world.”

Apple vrea deasemenea sa renunte complet la serviciile Qualcomm in perioada urmatoare, asa ca americanii se pregatesc pentru o lume in care nu vor mai incasa multe miliarde de dolari doar de la cei din Cupertino. Este foarte posibil ca acest val de concedieri sa fie doar inceputul pentru Qualcomm, compania oferindu-le oamenilor salarii compensatorii pentru a usura tranzitia in lunile urmatoare, dar e greu de spus cat de bun va fi viitorul sau.