Google Chrome: Functia Lansata IN PREMIERA azi

Google Chrome are implementata de astazi o noua functie ce este oferita in premiera de catre compania Google pentru utilizatorii din intreaga lume.

Google Chrome Functia Lansata PREMIERA

Google Chrome are o functie noua lansata in premiera pentru utilizatorii din lumea intreaga care folosesc browserul in fiecare zi pentru navigare pe internet, compania Google incercand sa aduca imbunatatiri majore pentru securitatea utilizatorilor. Google Chrome este cel mai folosit browser pentru navigare pe internet in momentul de fata, iar implementarea acestei functii va obliga si alte companii sa ofere securitate similara pentru utilizatorii ce le folosesc produsele.

Google Chrome are implementata de azi o functie care le va afisa utilizatorilor un avertisment special in momentul in care este accesat un website cu certificat HTPPS care nu este inregistrat intr-un registru public privind transparenta certificatelor. Cei de la Google au anuntat de ceva vreme ca vor implementa aceasta noua functie pentru Google Chrome, iar multumita ei vor putea fi descoperite mult mai usor website-urile care vor sa le faca rau vizitatorilor.

Google Chrome: Functia Lansata IN PREMIERA azi

Google Chrome a avut aceasta functie anuntata in 2016, ea trebuia sa devina activa in octombrie 2017, insa este impusa abia acum pentru website-urile din intreaga lume. In baza acestei schimbari, toti cei care emit certificate de securitate trebuie sa le inregistreze in aceste registre publice pentru transparenta certificatelor, altfel Google Chrome, si alte browsere, vor considera ca toate certificatele neinregistrate sunt folosite pentru website-uri care au menirea de a le face rau utilizatorilor in momentul accesarii datelor.

“Starting today, the Google Chrome browser will show a full-page warning whenever users are accessing an HTTPS website that’s using an SSL certificate that has not been logged in a public Certificate Transparency (CT) log. By doing so, Chrome becomes the first browser to implement support for the Certificate Transparency Log Policy.”

Google Chrome impune aceasta masura pentru toate certificatele inregistrate incepand de astazi, iar asta deoarece emitatorii de certificate nu s-au grabit sa le inregistreze pe cele vechi, insa majoritatea le inregistreaza pe cele nou. In aceasta idee, certificatele emise pana acum nu sunt avute in vedere de Google Chrome pentru afisarea de alerte pentru utilizatori, insa toate cele emise de astazi si neinregistrate in registrele publice pentru transparenta certificatelor vor fi marcate de browser si alerte pentru ele vor fi afisate.