iPhone 9: Noul Ecran Dezvoltat de catre LG

iPhone 9 urmeaza sa aiba un nou ecran de ultima generatie dezvoltat de catre compania LG, coreenii fiind furnizori vechi ai Apple pentru o varietate de produse.

iPhone 9 Ecran Dezvoltat LG

iPhone 9 urmeaza sa fie lansat anul acesta de catre compania Apple cu un ecran LCD care are o diagonala de 6.1 inch, insa pana in prezent informatii clare privind tipul de ecran n-au fost dezvaluite de catre cineva. Ei bine, s-ar parea ca iPhone 9 ar putea utiliza un nou tip de ecran numit MLCD+, acesta fiind dezvoltat de catre compania LG, iar primul smartphone in care este folosit este LG G7, el fiind cel mai luminos implementat intr-un telefon.

iPhone 9 ar putea avea acest nou ecran cu o schimbare majora, el folosind patru subpixeli per pixel, in loc de 3, iar multumita acestei schimbari este crescuta luminozitatea la 1000 nits de catre compania LG. Ecranele MLCD+ au fost dezvoltate initial de catre compania LG pentru televizoarele 4K vandute inca de acum cativa ani in lumea intreaga, insa acum ele sunt utilizate cu succes in LG G7, iar in curand ar putea ajunge inclusiv in iPhone 9 al Apple.

iPhone 9: Noul Ecran Dezvoltat de catre LG

iPhone 9 cu un ecran MLCD+ ar fi o surpriza foarte interesanta, insa un upgrade major fata de seria iPhone 8, care inca foloseste tehnologiile LCD vechi de care compania Apple s-a utilizat in anii trecuti. Desi cei de la LG furnizeaza de foarte mult timp ecrane pentru iPhone si iPad, decizia de a prelua in iPhone 9 ecranul LG G7 nu este una usoara, iar Apple va dori sa faca unele schimbari pentru a-si evidentia componentele in comparatie cu cele din alte telefoane.

“M+ is the result of the transition to 4K/UHD and the need to reduce the cost related to the backlight to bring to market affordable 4K TVs. The addition of a white sub-pixel improves the light transmittance rate to 8%. Assume the same brightness target of say 1000 cd/m2 on a 4K/UHD TV, M+ translates to lower backlight costs by reducing the number of LEDs and/or optical films compared to a panel that uses a RGB stripe configuration.”

iPhone 9 ar putea avea acest ecran perntru ca ii permite companiei Apple sa reduca substantial marginile ecranului si a oferi o experienta mult mai apropiata de cea a iPhone X, sau iPhone 11, insa nimic nu este sigur. iPhone 9 va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, iar pana atunci vom afla cu siguranta aproape toate noutatile importante pe care noul telefon urmeaza sa le aduca pentru clientii din lumea intreaga.