Firefox Incepe sa Afiseze RECLAME pentru Utilizatori

Firefox va incepe sa afiseze reclame pentru utilizatorii din lumea intreaga, compania Mozilla confirmand acest lucru pentru toata lumea in avans.

Firefox Afiseze RECLAME Utilizatori

Firefox, unul dintre browserele populare de pe planeta care are drept motto furnizarea accesului la internet pentru oameni, nu pentru profit, incepe sa afiseze reclame in browserele utilizatorilor care il folosesc. Mozilla, compania care a dezvoltat Firefox, a cumparat anul trecut o companie numita Pocket, aceasta permitand salvarea de articole pentru citire ulterioara, iar acum se foloseste de platforma pentru a afisa reclame in tab-uri.

Firefox afiseaza “continut recomandat” din platforma Pocket in tab-urile noi deschise de catre utilizatori, iar in imaginea de mai jos puteti vedea cum arata noul format de monetizare pe care il foloseste Mozilla. In acest moment doar cei care folosesc versiunea beta a Firefox vor vedea aceste reclame, insa luna aceasta versiunea 60 a browserului va fi lansata, iar cu ea vor veni reclamele pentru toti utilizatorii, deocamdata doar in tab-urile noi deschise.

Firefox Incepe sa Afiseze RECLAME pentru Utilizatori

Firefox Afiseze RECLAME Utilizatori 1

Firefox are in aceasta noua metoda de afisare o reclamelor o tentativa de a regandi modul in care vad oamenii reclame, unul in care exista transparenta si control, fara ca intimitatea utilizatorilor sa fie afectata. Mozilla promite sa promoveze doar continut care aduce valoare pentru utilizatorii ce folosesc Firefox, adica acela care merita citit, insa desigur ca aici vorbim de oameni care platesc pentru promovare, deci orice isi va face loc acolo.

“The Mozilla Foundation has revealed that links to sponsored posts have started to appear in its Firefox browser and pledged to deliver them without invading users’ privacy. Pocket-powered sponsored links will now “… go fully live in May to Firefox users in the US with the Firefox 60 release.””

Firefox va permite deasemenea dezactivarea completa a reclamelor pentru cei care nu doresc acest lucru, insa sunt destul de sigur ca acest lucru nu va fi foarte usor de realizat, pentru ca reclamele trebuie sa aduca bani. Din moment ce Mozilla incepe sa afiseze reclame in Firefox, este foarte clar ca strategia sa de a nu afisa reclame, sau a face bani din alte metode nu functioneaza, iar daca in acest browser vor fi introduse reclame in tab-uri, atunci vom vedea cu siguranta si in altele destul de curand.