Samsung Galaxy Note 9: Apple Dezvolta Functia Dorita de Fanii Android

Samsung Galaxy Note 9 nu are o functie foarte dorita de catre fanii Android, insa compania Apple lucreaza la imbunatatirea tehnologiei pentru viitoare telefoane iPhone.

Samsung Galaxy Note 9 apple functia dorita fani

Samsung Galaxy Note 9 a avut anuntat astazi faptul ca nu va mai fi vandut de catre cei de la Samsung cu un cititor de amprente integrat in ecran, deoarece el nu poate fi oferit de catre coreeni cu tehnologiile actuale. Aceasta functionalitate care nu va mai ajunge in Samsung Galaxy Note 9 va fi totusi oferita pentru Samsung Galaxy S10 anul viitor, insa inclusiv compania Apple pregateste o tehnologie de acest gen in momentul de fata, dar cand va fi lansata nu se stie.

Samsung Galaxy Note 9 nu va avea un cititor de amprente “standard’ integrat anul acesta, insa cei de la Samsung lucreaza la o tehnologie noua bazata pe unde ultrasonice, iar Apple face exact acelasi lucru pentru viitoare modele ale iPhone. Am auzit inclusiv anul trecut ca Apple dezvolta un cititor de amprente ultrasonic pentru integrare sub ecranul iPhone X, dar el nu a mai fost oferit, asa cum nici Samsung Galaxy Note 9 nu are unul “standard” implementat de coreeni.

Samsung Galaxy Note 9: Apple Dezvolta Functia Dorita de Fanii Android

Samsung Galaxy Note 9 nu are un cititor de amprente sub ecran deoarece tehnologia e prea nou si ineficienta deocamdata, probleme cu productia la scara industriala impiedicand adoptarea in telefoane vandute in cantitati mari. Acelasi lucru e valabil inclusiv pentru tehnologia cu unde ultrasonice, aici problema mare fiind si costul ridicat al componentelor, ea fiind, aparent, exclusa din start pentru Samsung Galaxy Note 9, chiar daca foarte multa lume ar fi dorit-o.

“On the other hand, ultrasonic FOD, which is being developed by Samsung Electronics, Qualcomm and Apple, is a method to capture the minute features of the skin surface using ultrasound. Although the parts cost is rather high and the yield is difficult to secure, it is the most stable technology in terms of accuracy and durability.”

Samsung Galaxy Note 9 este o noua dovada a faptului ca deocamdata citirea amprentelor prin ecran este ceva foarte greu de realizat, iar cei de la Apple stiu asta cu siguranta din moment ce testeaza o versiune proprie. Mi-e greu sa spun daca Apple va reusi sa finalizeze o tehnologie de acest gen inaintea celor de la Samsung, insa faptul ca ea a fost testata pentru Samsung Galaxy Note 9 si eliminata din planurile coreenilor ne arata ca exista mari dificultati in dezvoltarea ei.