Cititorul de Amprente sub Ecran vs Touch ID – care e mai bun ?

Cititorul de amprente integrat in ecranul smartphone-urilor este comparat in detaliu cu Touch ID pentru a ni se arata care dintre ele este mai bun.

Cititor Amprente Ecran Touch ID bun

Cititoarele de amprente urmeaza sa ajunga sub ecranele tot mai multor telefoane mobile, iar astazi vedem o comparatie intre aceasta tehnologie si cea Touch ID oferita de catre Apple de ani si ani de zile. Testul are in vedere versatilitatea celor doua tipuri de cititoare de amprente in diverse conditii de utiliare, ceva ce foarte multa lume vrea sa stie atunci cand se gandeste sa cumpere un smartphone Android cu cititor de amprente sub ecran.

Singurul smartphone care are cititor de amprente sub ecran este produs de catre compania Vivo, ea implementand in premiera aceasta tehnologie, telfonul sau fiind destul de laudat de catre cei care-l folosesc. Totusi, in comparatie cu Touch ID, el are unele limitari care impiedica in unele conditii citirea amprentelor, dar numarul acestora este foarte limitat, deoarece un vechi se regasesc si in cazul cititoarelor noi, bagate sub ecrane.

Cititorul de Amprente sub Ecran vs Touch ID – care e mai bun ?

Cititoarele de amprente nu vor citi amprentele bine, sau deloc, daca aveti degetele umede, sau daca aveti diverse sosuri pe maini, insa daca mancati chip-suri, Touch ID va reusi sa va recunoasca, in timp ce acel cititor de sub ecran nu o va face. Foliile pentru ecrane nu vor impiedica deblocarea prin citirea amprentei prin ecran, iar aici vorbim atat despre foliile de plastic, cat si despre cele de sticla, deci nu trebuie sa va faceti griji.

Practic, in clipul video de mai sus putem vedea ca nu prea conteaza chiar atat de mult cum se citeste amprenta, iar asta deoarece inclusiv in cazul Touch ID, scanarea se face printr-o sticla care sta intre cititor si deget. Acelasi lucru e valabil si la telefoanele care au cititoare in carcasa, asa ca principalele probleme intervin doar daca va crapati ecranele telefoanelor care au cititor sub ele, deoarece acolo e foarte posibil sa fie impiedicata citirea.