Samsung Galaxy S9: Functia Noua pe care nu a Putut-o COPIA de la Apple

Samsung Galaxy S9 are in sfarsit o functie noua pe care compania Samsung nu a putut-o copia de la Apple, dar pe care o are de la un competitor direct.

Samsung Galaxy S9 Functia Noua COPIA Apple

Samsung Galaxy S9 a fost lansat in primavara acestui an de catre Samsung cu o gama destul de variata de noutati interesante, insa printre ele nu s-a numarat si o functionalitate pe care telefonul o va avea abia acum multumita Google. Vorbim despre o functionalitate majora pe care utilizatorii Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus o vor avea disponibila multumita Google, ea avand denumirea ARCore si fiind bazata pe realitate augmentata.

Samsung Galaxy S9 are ARCore compatibil deoarece Google a extins lista de smartphone-uri pe care platforma sa de realitate augmentata poate fi folosita, iar cei de la Samsung au avut produsele noi incluse intr-un final. Desi Google a oferit ARCore pentru telefoane de la Asus, Huawei, LG, Motorola, sau Sony, in seria Samsung Galaxy S9 tehnologia ajunge abia acum, ea fiind oferita pentru vechile modele ale coreenilor, dar lumea nu le mai prea vrea.

Samsung Galaxy S9: Functia Noua pe care nu a Putut-o COPIA de la Apple

Samsung Galaxy S9 va putea folosi de acum platforma de realitate augmentata a celor de la Google, ARCore fiind un fel de ARKit, adica o platforma universala pentru a implementa functii de realitate augmentata in aplicatii Android. ARCore aduce un singur standard in Android pentru a oferi realitate augmentata in aplicatii, iar toti cei care folosesc Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus se vor putea bucura de aceasta tehnologie in telefoane cand au nevoie.

Samsung Galaxy S9 le va permite utilizatorilor sa se bucure de experiente similare cu cele pe care le ofera ARKit pentru iPhone, iar in cazul utilizarii castilor de realitate augmentata, vorbim despre o functionalitate pe care multi si-o doresc de ceva vreme. ARCore a fost lansat in versiune finala abia in februarie, in timp ce ARKit este disponibil in format final din septembrie, asa ca ramane de vazut ce aplicatii grozave si pentru Samsung Galaxy S9 vor fi disponibile.

11 COMENTARII

  1. Wow acum adminul a fost în laboratorul de dezvoltare software Samsung și știe ca Samsung a vrut și nu a putut copia AR, care are și Apple, deci implicit cine mai are funcții AR copiază Apple
    ARcore este pt aplicații AR făcut standard de Google în android fără a mai implementa producătorii android soluții proprietare (fără a mai îngreuna skinul proprietar (cine are))
    Ma aștept la un articol cu “Samsung a copiat wallpaper ul de pe iPhone”

  2. Nu prea înțeleg de unde apar afirmațiile de genu: “nu a putut sa o copieze de la Apple”. Exista ceva dovezi care să susțină aceste informații, exista vreun studiu, exista ceva?

  3. Mi se pare putin ciudat spus ca Samsung ar fi copiat functia asta de la Apple. E vb doar de un development kit care le permite sa realizeze aplicatii cu AR in minte, Apple nu detine tehnologia asta, daca ar fi copiat de ex o aplicatie specifica ar fi fost cv diferit.