Samsung vs Apple: Decizia Juriului in Noul Proces e Asteptata azi

Samsung si Apple au finalizat procesul in care se judeca acordarea de despagubiri in valoare de pana la 1 miliard de dolari, iar juriul ar trebui sa decida astazi.

Samsung Apple Decizia Juriului Proces Asteptata azi

Vinerea trecuta au avut loc pledoariile de final ale avocatilor companiilor Apple si Samsung in procesul care are menirea de a stabili intr-un final despagubirile pe care coreenii le datoreaza americanilor. In doar o saptamana avocatii au prezentat dovezi, au chemat martori, iar juriul ar trebui sa anunte astazi decizia finala pentru acest proces.

Apple si Samsung se acuza reciproc de copierea anumitor elemente ale telefoanelor proprii, insa disputa dateaza inca din 2012, cand Apple a castigat in instanta 1.05 miliarde de dolari de la Samsung. Coreenii au platit jumatate din suma, insa pe cealalta jumatate au contestat-o, iar procesul de acum are in vedere stabilirea sumei finale ce-ar trebui sa ajunga la Apple.

Samsung vs Apple: Decizia Juriului in Noul Proces e Asteptata azi

Desi suma ramasa de platit din decizia din 2012 este de 500 de milioane de dolari, Apple cere 1 miliard, iar Samsung e dispusa sa plateasca 28 de milioane de dolari. Apple spune ca vrea despagubiri care totalizeaza aproape o treime din cele 3.3 miliarde de dolari castigati de Samsung prin vanzarea a 8.6 milioane de telefoane copiate dupa iPhone.

Apple vrea despagubiri pentru intreaga valoare a telefoanelor, nu doar a componentelor copiate, Samsung vrea sa plateasca trunchiat, iar juriul va decide ce se va intampla in final. Teoretic decizia ar trebui sa fie anuntata astazi, insa din moment ce vorbim despre un juriul care trebuie sa delibereze, nu e greu de crezut ca decizia se va mai lasa asteptata.