Google Maps: NOUA Functie Luata de la Waze

Google Maps are o noua functie pentru iPhone si Android luata de la aplicatia Waze, compania Google oferind-o de saptamana aceasta pentru toata lumea.

Google Maps NOUA Functie Luata Waze

Google Maps a fost actualizata saptamana aceasta de catre compania Google, iar printre noutatile implementate de catre americani se numara si o functie care este oferita de ceva vreme pentru aplicatia Waze pentru iPhone si Android. In imaginea de mai jos puteti vedea despre ce este vorba, mai exact, Google Maps oferind posibilitatea de a inlocui indicatorul albastru al unei sageti cu iconita unei masini, care ne indica pozitia in care ne aflam pe harta in timpul navigatiei.

Google Maps aduce aceasta schimbare dupa ce ea a fost implementata in Waze cu ceva timp in urma, acolo dovedindu-se a fi extrem de populara, asa ca americanii au decis sa o ofere si pentru utilizatorii celei mai populare platforme de navigatie. Ideea din spatele schimbarii facute pentru Google Maps este de a ne oferi ceva mai multe optiuni de personalizare, iconitele permitand afisarea noastra pe harta cu o masina normala, cu un SUV, sau chiar cu un camion.

Google Maps: NOUA Functie Luata de la Waze

Google Maps NOUA Functie Luata Waze 1

Google Maps nu are in aceasta schimbare ceva major implementat de catre compania Google, insa este bine ca din cand in cand sa mai fie oferit cate ceva nou pentru utilizatorii care folosesc aplicatia in fiecare zi. Google Maps este cea mai mare si mai utila platforma pentru navigare ghidata, insa Waze ofera navigare bazata pe congestiile din trafic, deci e infinit mai utila.

Google Maps ofera si o procedura simpla de a schimba iconita care ne indica locatia pe harta, mai exact, intai trebuie sa introduceti o adresa catre care doriti sa fiti ghidati de catre aplicatie. Dupa ce introduceti adresa si alegeti sa va fi facuta ruta catre ea, trebuie doar sa apasati pe iconita albastra care va arata pe harta, si va fi afisat meniul din care o puteti schimba, iar acolo puteti alege oricare dintre noile iconite oferite de catre Google Maps.

6 COMENTARII

  1. Și maps ține cont de trafic, doar analizează datele trimise de orice telefon Android aflat în trafic și care are functia de localizare activă. Diferențele dintre cele doua programe țin doar de interacțiunea directă dintre utilizatorii waze.

  2. Eu nu am vazut sa tina cot de trafic pentru routing, asa cum face Waze. Google Maps iti arata directiile in functie de indicatiile tale, nu de congestii.

  3. Probabil nu l-ai mai folosit de ceva vreme… Traficul este evidențiat prin culori (rosu, maro, albastru), iar pentru rutele alternative sunt afișate notificări în legătură cu minutele în plus sau minus față de traseul de referință. Dacă apare o rută mai rapidă, este propusă imediat. Totul este în timp real, au destule date cu care să alimenteze algoritmul de calcul al aplicației.