iPhone 11: EXCLUSIV, Primele Noutati despre noul Procesor A12

iPhone 11 are primele informatii despre noul procesor A12 dezvaluite inaintea lansarii celor doua modele de telefoane ale companiei Apple anul acesta.

iPhone 11 Primele Noutati Procesor A12

iPhone 11 are noul procesor A12 intrat deja in productie la TSMC, partenerul Apple care produce aceste tipuri de componente pentru cei din Cupertino, graba fiind una neobisnuita pentru acest proces. Conform datelor obtinute de la persoane apropiate companiei Apple, noul chip A12 pentru iPhone 11, probabil si iPhone 9, urmeaza sa fie produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, mult imbunatatit in compartie cu cel de 10nm, al procesorului A11.

iPhone 11 are inceputa productia in masa pentru noul procesor A12 al companiei Apple, deci vorbim despre un proces care are menirea de a aduce milioane peste milioane de componente in fabricile Foxconn pentru asamblare. In mod normal cei de la TSMC ar trebui sa fi inceput procesul de productie al procesoarelor iPhone 11 undeva prin iulie, nu in aprilie, asa ca fie tipul de productie este exagerata, fie Apple ar putea lansa telefoanele mai devreme.

iPhone 11: EXCLUSIV, Primele Noutati despre noul Procesor A12

iPhone 11 are noul procesor A12 produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, care ii va aduce nu doar performante mult mai bune, ci si o autonomie mult imbunatatita anul acesta. Dupa cum prea bine stiti, imbunatatirea procesului de fabricatie al procesorului unui telefon reduce substantial consumul de energie in timp ce creste si performantele generale pe care le are telefonul, asa ca iPhone 11 va oferi o experienta mult mai buna.

“Apple Inc. manufacturing partner Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. has started mass production of next-generation processors for new iPhones launching later this year, according to people familiar with the matter. The processor, likely to be called the A12 chip, will use a 7-nanometer design that can be smaller, faster and more efficient than the 10-nanometer chips in current Apple devices like the iPhone 8 and iPhone X.”

iPhone 11, iPhone 11 Plus si iPhone 9 ar trebui sa foloseasca acest nou chip A12 al companiei Apple, el putand fi unul hexa-core, cu 4 GB RAM pentru primele 2 telefoane, si 3 GB RAM pentru ultimul. iPhone X si iPhone 8 au procesoare cu 6 nuclee, iar pentru iPhone 11 e greu de crezut ca se va trece la un procesor octa-core, insa orice e posibil pentru Apple in dorinta companiei de a creste performantele telefoanelor pe care le va vinde in lumea intreaga in cursul anului 2019.