iPhone X: Impactul NEGATIV al Incarcarii Rapide Asupra Bateriei

iPhone X are un sistem de incarcare rapida implementat de catre compania Apple, iar acum afli si de ce impactul asupra bateriei este unul negativ in timp.

iPhone X Impactul NEGATIV Incarcarii Rapide Bateriei

iPhone X a fost lansat de catre Apple pe 3 noiembrie, iar de atunci folosesc unul dintre modele ca telefon principal, iar ca sa fiu complet sincer, eram curios ce fel de impact va avea incarcarea rapida asupra bateriei. Ei bine, cu iOS 11.3 am aflat asta, bateria din iPhone X degradandu-se mult mai repede decat cea pe care o am in iPhone 7 Plus, dar ma asteptam la acest lucru, avand in vedere problemele de la telefoanele Android cu functie similara.

iPhone X a pierdut 1% din capacitatea bateriei dupa doar 7 luni de folosire cu incarcare rapida de fiecare data cand am incarcat bateria, procentul in sine fiind mic, dar notabil din moment ce in cazul iPhone 7 Plus bateria inca e la 100%. Acel iPhone 7 Plus l-am folosit ca telefon principal timp de 1 an de zile, si l-am incarcat inclusiv cu incarcator de tablete iPad, insa chiar si asa, bateria sa a rezistat mult mai bine decat cea a iPhone X, care se va degrada in continuare.

iPhone X: Impactul NEGATIV al Incarcarii Rapide Asupra Bateriei

iPhone X Impactul NEGATIV Incarcarii Rapide Bateriei 1

iPhone X nu a avut, din cate stiu eu, vreun avertisment lansat de catre Apple cu privire la degradarea bateriei in cazul incarcarii rapide repetate, insa trebuie sa stiti ca acest lucru afecteaza telefonul celor de la Apple. O scadere de 1% in capacitatea bateriei iPhone la 7 luni de folosire cu incarcare rapida de fiecare data nu este ceva de ingrijorat, insa nu stiu cum va sta situatia peste cateva luni, degradarea bateriei iPhone X putand fi chiar mai mare.

Telefoanele iPhone 6 au avut baterii degradate substantial mai mult la peste 1 an de achizitie cu incarcare normala, asa ca e foarte posibil ca bateria iPhone X sa fie degradata serios la peste 1 an de folosire cu incarcare rapida constanta. Pentru cei care isi schimba anual telefoanele problema e mica spre inexistenta, insa in cazul celor care isi schimba telefoanele la 2 ani, sau mai rar, atunci trebuie sa stiti ca bateria va pierde serios din capacitate in timp daca folositi constant incarcarea rapida.

55 COMENTARII

  1. Când am făcut achiziția de un încărcător de 29 W și cablu respectiv de usb-c am stat pe gânduri și se pare ca asa a fost la ce m am gândit în momentul acela… Asta e… Frumos era sa fie pus și un avertisment ca diferența nu e mare la 80% se blochează și sta undeva la vreo 20 minute ca e prea încinsă bateria apoi își continua încărcarea. Nașpa!

  2. Eu am iPhone 8 și după primele aproximativ 30 cicluri de încărcare (1 luna de utilizare), mi-a scăzut capacitatea bateriei la 97%… in condițiile in care a fost încărcat doar cu încărcătorul din cutie, numai când bateria a fost descărcată sub 20%, fără a i se face overcharge. Ce spui tu, ca ai iPhone 7 plus cu bateria 100% după atâtea luni, mi se pare o aberație… oricât de atent l-ai încarca, bateria va pierde câteva procente din capacitate, in timp.

  3. De când l-am achiziționat(Noiembrie 2017) și până acum e undeva la 98% cu încărcare normală dar… de vreo 10-15 ori am folosit și încărcarea rapidă…
    Păcat….!

  4. Eu incarc 8+ -ul meu cu un Anker fast charge in fiecare seara de sa fie vreo 3-4 luni, folosesc Battery Life care zice 100%. L-am luat de cand a aparut (telefonul, care este ? )

  5. Eu folosesc Xul din 15 ianuarie fara incarcare rapida si am 99%.
    Mare pacaleala cu Xul .
    Noi suntem ? .
    Posibil prin august septembrie sa scada la 65-70% procentul de sanatate a bateriei.

  6. Si al meu ipone 8 este la 97 % conform apple.
    Battery life raporteaza 99%
    Folosit vreo 8 luni..incarcat initial cu incarcatorul original iar de cateva luni la pc – usb 3.
    nu l-am incarcat haotic…de obicei de la 20-30% ..si nu l-am lasat niciodata peste noapte.
    de o saptamana am inceput sa il incarc wireless…sa vedem ce a fi 🙂

  7. While you cannot overcharge a smartphone or tablet battery, as the electronics will not allow it, keeping it fully charged will hasten its degradation.

    “Frankly, the higher you are in the [charge] state, as you creep up to 90%, 95% to 100% charge, the more degradation the battery will see,” he said.

    As a lithium-ion battery charges and discharges, ions pass back and forth between a positive electrode (made of lithium-cobalt oxide or lithium iron phosphate) and a negative electrode (made of carbon graphite).

  8. The problem with wireless charging, Hughes argued, is that the magnetic inductive coils used for wireless charging continue to use the lithium-ion battery to power the device as its on the pad, while a charging cord takes over that responsibility.

  9. deci il incarci cu fast charge, fast o sa se degradeze, folosesti wireless charging o sa iti faca bateria praf, il incarci complet si il descarci complet, bateria se face praf, teoretic trebuie sa te tine 500 de cicluri, iar asta depinde de utilizator.

  10. E absolut normal cand fortezi ceva intr-un proces , tehnologic sau de oricare natura sa fie efecte negative. Doar handicapatii aia de la samsung cred ca e ceva normal .

  11. La mine este 98% dar nu stiu cat de reala este aprecierea si functie de ce factori , il am din decembrie 2017 si nu l-am incarcat pe rapid.

  12. Eu nu va înțeleg , pe bune dacă va înțeleg . Pai fraților , după 7 luni de folosire , nu e normal ca bateria aia sa dea semne de “oboseala” ? O suta și ceva spre doua sute de cicluri de încărcare nu au cum sa nu lase urme . 1% eu as spune ca e mai mult decât bine

  13. Zaone, tot de atunci folosesc și eu un X, fără încărcare rapida…si tot 99% îmi arată, am întrebat si alți amici și tot așa arata, eu nu cred ca are influența încărcarea rapid…poate de la un an încolo

  14. Glumiti, nu-i asa?Muzica 5-6 ore casti, boxe, masina, bluetooth deschis z/n, newslettere stiri rom-fr-engl 20-25/zi, folosire browsing 10-12 ore, incarcare de 5-10 ori/zi 29w usb-c. Iphone X. 100%. Super! Restul ne aflam in treaba si ne bagam in vorba!

  15. Palmal, pot demonstra prin TeamViewer dar mai intai facem pariu pe inca un Iphone X (cu martori). Nu e frumos sa contrazici doar de dragul artei!

  16. Asta înseamnă că bateria se uzează oricum, indiferent dacă e pe încărcare rapidă sau normală. Sincer, eu cred că încărcarea rapidă nu are impact negativ asupra bateriei, ci update-ul de iOS. Știe Apple de ce…

  17. Asta înseamnă că bateria se uzează oricum, indiferent dacă e pe încărcare rapidă sau normală. Sincer, eu cred că încărcarea rapidă nu are impact negativ asupra bateriei, ci update-ul de iOS. Știe Apple de ce…

  18. Asta înseamnă că bateria se uzează oricum, indiferent dacă e pe încărcare rapidă sau normală. Sincer, eu cred că încărcarea rapidă nu are impact negativ asupra bateriei, ci update-ul de iOS. Știe Apple de ce…

  19. Asta înseamnă că bateria se uzează oricum, indiferent dacă e pe încărcare rapidă sau normală. Sincer, eu cred că încărcarea rapidă nu are impact negativ asupra bateriei, ci update-ul de iOS. Știe Apple de ce…

  20. @zaonero:disqus, mda, asta nu prea este articol, orice doritor de iphone x si nu numai (si alte terminale), trebuie sa se gandeasca la manualul de fizica din scoala generala unde invatam principiul bateriei si dupa cum este regula cea mai sfanta o baterie fie ea cat de ”inteligenta” tensiunea pe borne la incarcare poate depasi pana la aproape odata si jumatatea din valoarea ce o va debita (5,04v au in medie apple si samsung si altele, dar merge si 6v insa valoarea debitata este maxim dar maxim 4,2v), insa intensitatea, ”amperajul” cum ii zice tot cocalarul nu trebuie sa depaseasca 10% din valoarea curentului debitat de baterie tot ce depaseste valoarea intensitatii de 10% inseamna agitarea haotica a electronilor si automat atrage uzarea bateriei mult mai usor si mai repede si mai nou chiar si explozia, firmele producatoare de telefoane sunt foarte constiente de acest aspect insa… sti ca trebuie sa mai scoata si ei bani din piese de schimb si etc…
    Restul is doar discutii aiurea despre aplicatii si ios si bla bla-uri care mananca resurse, atata timp cat ai un super-charger si mai ajungi de incarci telefonul si de doua ori pe zi din cauza la atata butonat si feisbucit……….. .

  21. Nu minte Zaone! iPhone-ul 7 al soției a fost luat anul trecut și pana luna trecută avea 100%. Oricum, Zilele astea m-am uitat iarăși și era picat la 97%. Nu știu cum a scăzut deodată, dar a stat mult timp 100%.