iPhone X: Impactul NEGATIV al Incarcarii Rapide Asupra Bateriei

iPhone X are un sistem de incarcare rapida implementat de catre compania Apple, iar acum afli si de ce impactul asupra bateriei este unul negativ in timp.

iPhone X Impactul NEGATIV Incarcarii Rapide Bateriei

iPhone X a fost lansat de catre Apple pe 3 noiembrie, iar de atunci folosesc unul dintre modele ca telefon principal, iar ca sa fiu complet sincer, eram curios ce fel de impact va avea incarcarea rapida asupra bateriei. Ei bine, cu iOS 11.3 am aflat asta, bateria din iPhone X degradandu-se mult mai repede decat cea pe care o am in iPhone 7 Plus, dar ma asteptam la acest lucru, avand in vedere problemele de la telefoanele Android cu functie similara.

iPhone X a pierdut 1% din capacitatea bateriei dupa doar 7 luni de folosire cu incarcare rapida de fiecare data cand am incarcat bateria, procentul in sine fiind mic, dar notabil din moment ce in cazul iPhone 7 Plus bateria inca e la 100%. Acel iPhone 7 Plus l-am folosit ca telefon principal timp de 1 an de zile, si l-am incarcat inclusiv cu incarcator de tablete iPad, insa chiar si asa, bateria sa a rezistat mult mai bine decat cea a iPhone X, care se va degrada in continuare.

iPhone X: Impactul NEGATIV al Incarcarii Rapide Asupra Bateriei

iPhone X Impactul NEGATIV Incarcarii Rapide Bateriei 1

iPhone X nu a avut, din cate stiu eu, vreun avertisment lansat de catre Apple cu privire la degradarea bateriei in cazul incarcarii rapide repetate, insa trebuie sa stiti ca acest lucru afecteaza telefonul celor de la Apple. O scadere de 1% in capacitatea bateriei iPhone la 7 luni de folosire cu incarcare rapida de fiecare data nu este ceva de ingrijorat, insa nu stiu cum va sta situatia peste cateva luni, degradarea bateriei iPhone X putand fi chiar mai mare.

Telefoanele iPhone 6 au avut baterii degradate substantial mai mult la peste 1 an de achizitie cu incarcare normala, asa ca e foarte posibil ca bateria iPhone X sa fie degradata serios la peste 1 an de folosire cu incarcare rapida constanta. Pentru cei care isi schimba anual telefoanele problema e mica spre inexistenta, insa in cazul celor care isi schimba telefoanele la 2 ani, sau mai rar, atunci trebuie sa stiti ca bateria va pierde serios din capacitate in timp daca folositi constant incarcarea rapida.