iPhone 5S: Comparatia Performantelor pe iOS 7 – iOS 11

iPhone 5S este prezentat astazi intr-o comparatie care ne arata cum s-au schimbat performantele pe iOS 7, iOS 8, iOS 9, iOS 10 si iOS 11 de-a lungul timpului.

iPhone 5S Comparatia Performantelor iOS 6 iOS 11

iPhone 5S este in momentul de fata cel mai vechi telefon Apple care inca mai are suport in cele mai noi versiuni ale sistemului de operare iOS, telefonul fiind lansat in anul 2013. Performantele pot deveni cea mai mare problema pentru un telefon atat de vechi, iar mai jos aveti o comparatie intre iOS 7, iOS 8, iOS 9, iOS 10 si iOS 11 pe telefonul iPhone 5S.

iPhone 5S are performantele cele mai bune pentru pornire pe iOS 7, asa cum era de asteptat, iar desigur ca in iOS 11 are performantele cele mai proaste, diferentele fiind destul de mari. Pentru utilizarea sistemului de operare, animariile ruleaza in iOS 11 mult mai bine decat in iOS 10 si iOS 9, uneori aproape la fel de bine precum in iOS 7, ceea ce este surprinzator.

iPhone 5S: Comparatia Performantelor pe iOS 6 – iOS 11

In cazul utilizarii aplicatiilor, iOS 7 ramane fara discutie cel mai rapid sistem dintre toate, iar iOS 11 nu mai are performante la fel de bune, asta in principal din cauza animatiilor mai lungi. Nici pentru folosirea Siri lucrurile nu stau mai bine, desi aici iOS 7 nu a avut castig de cauza in chiar orice test, insa nici iOS 11 nu s-a descurcat la fel de bine ca in cele anterioare.

In cazul aplicatiilor terte, cu cat este mai vechi sistemul de operare, cu atat se incarca mai repede aplicatiile, pentru ca in iOS 11 ele sa se incarce cel mai greu dintre toate. Nici la testele de performante situatia nu e mai buna, iOS 7 oferind performantele cele mai bune, iar iOS 11 cele mai proaste, iar acum e interesant de vazut ce va oferi iOS 12, care ar trebui sa ruleze pe acest model.

12 COMENTARII

  1. Concluzia ? Update-urile nu prea folosesc la nimic , telefonul functionand cel mai bine cu sistemul de operare cu care a fost lansat.
    Si in cazul celor cu hardware vechi , update-urile nu aduc nici cine ce stie ce functii in plus – deci doar lag (sau reducerea puterii procesorului la Apple).

  2. Ion si atunci cand doresti sa instalezi o aplicatie sau joc si ai o versiune mai veche de IOS si nu poti instala ce doresti pt ca iti cere update de soft ce faci ? Nu esti obligat sa faci update la IOS pt a beneficia de aplicatii ?

  3. este un sistem, o strategie de a intinde “nervii” telefonului la maxim doar pentru faptul ca la un moment dat sa nu il mai poti folosi ca atare ceea ce te face sa cumperi altul……. daca ai bani….. fireste…..

  4. Este clar ! Ca Apple o fura curent ! Și cred ca și ceilalți la fel ! Va Imaginați cum ar merge un iPhone 8 sau X cu iOS 7 ?

  5. dar daca nu ar mai fi atatea update-uri de ios de unde crezi ca o sa iti mai ceara jocuri si aplicatii sa te ridici la versiunea urmatoare? De ce crezi ca sunt atatea versiuni beta si variante pentru dezvoltatori?

  6. Si atunci cu update-urile de securitate cum faci daca nu scoti soft nou ?
    Apar diverse probleme de securitate sau jailbreak … Ei cum rezolva toate astea daca nu faci soft nou ?

  7. Un X ar merge la fel atât cu iOS 7 cât și cu iOS 12. iPhone 5S este din 2013, bravo celor de la Apple ca-l upgradează încă la zi chiar și așa ca se mișcă cu câteva secunde mai greu…e normal

  8. ios nou nu inseamna doar securitate, pentru tot ceea ce vezi tu ca circula despre jailbreak este doar o politica controlata de cei din Cupertino (asa ca fapt divers, de ce s-a lasat saurik de meserie? sau si altii care is chiar romanasi si lucreaza acum la pentagon? Si tam tamul cu FBI ca nu pot accesa un iphone e doar o chestie de imagine care chipurile Iphone este cel mai tare la nivel de security access), orice chestie se poate face prin add-onuri pe modul …. Intr-un sistem open source poti lucra foarte usor prin mici schimbari, aici clar nu vorbim de windows (cine lucreaza in domenii de fierwall si securitatea informatiei stiu de ce daca au experienta si win si ios). Ti-as mai povesti dar sunt ma vad nevoit sa ma limitez. Pana acum am avut de a face doar cu un malware de ios care cu putine cunostinte l-am bubuit :))
    La pareri multi stiu multe insa si eu sunt prea mic chiar daca interactionez zilnic cu tot felul de tehnologii.

  9. Update-urile de securitate se pot desparti de update-urile de sistem si se pot livra periodic ca in Android . Framework-uri , aplicatii de sistem se pot de asemena upgrada separat , cum face Google . Chiar si unele fix-uri sau functii inca suportate de modele vechi .
    E incredibil cum Apple are nevoie sa “coaca” un rom intreg pt a aduce niste update-uri minore.
    Android este net superior prin prisma modului cum aduce update-urile . Totul in sistem se updateaza pana cand sistemul de operare nu mai este suportat de catre Google pt ca foarte vechi . Nu e nevoie de update-ul core-ului sistemului si aducerea catorva functii care in general nu vor fi suportate de telefoanele mai vechi de 2-3 ani. Iar 2-3 ani ai si update-uri majore.

  10. problema e ca nici unii nici altii nu sunt mai buni sau mai inovativi, macar la ios te intreaba (cam exagerat) daca vrei sa faci update la versiunea urmatoare, in schimb la android daca nu inchizi toate functiile de sincronizare a terminalului toate update-urile ti-le face fara voia ta si fara sa te intrebe plus ca daca nu ai grija si iti ridica baseband-ul la next level no sa ii mai poti face downgrade de soft pentru diverse decat cu box de soft/unlock si asta daca sti bine meserie, restu ce stiu toti sa faca cu odin e vrajeala, doar cateva click-uri si 2 posibilitati (va functiona sau nu).
    De-asta am specificat in postul anterior ca trebuie sa ma limitez la informatii. In definitiv fiecare are cate o politica a lui de a isi gestiona sistemul de operare si politica de “refresh” a gamei de terminale. It’s a f..king US policies of selling products and that’s not all….