iOS 12 Screen Time te Scapa de Dependenta de iPhone

iOS 12 Screen Time te scapa de dependenta de iPhone si iPad printr-o serie de functii gandite pentru a ajuta oamenii sa revina mai des in viata reala.

iOS 12 Screen Time Scapa Dependenta iPhone

iOS 12 are parte de o functie speciala lansata de catre compania Apple pentru a ajuta utilizatorii sa scape de dependenta de iPhone si iPad, ea avand denumirea Screen Time, Timp de Utilizare. Conform celor de la Apple, noua functie este gandita special pentru a ajuta oamenii sa invete ca uneori trebuie sa renunte la telefoane si sa revina la lumea reala, Tim Cook recunoscand ca foloseste prea mult iPhone.

iOS 12 Screen Time Scapa Dependenta iPhone 1

iOS 12 are functia Screen Time, Timp de Utilizare, disponibila chiar in aplicatia Settings, Configurari, acolo fiind disponibil un meniu special chiar sub cel Do Not Disturb, Nu Deranjati. In prima parte a meniului avem un grafic simplu care ne arata pentru cat timp am utilizat telefonul iPhone in ziua curenta, si ce am facut cu el cat timp a stat cu ecranul aprins.

 

iOS 12 Screen Time te Scapa de Dependenta de iPhone

iOS 12 Screen Time Scapa Dependenta iPhone 3

Separat de acest grafic, Apple a implementat si patru functii in acest meniu, fiecare dintre ele avand menirea de a ajuta la reducerea dependentei de iPhone :

  1. Downtime – permite stabilirea unui program in timpul caruia aplicatiile din iPhone si iPad devin indisponibile, ele fiind afisate in paginile de aplicatii cu iconite intunecate. In momentul in care incercam sa le deschidem, suntem intampinati de un mesaj care ne spune ca am depasit limita de timp pentru utilizarea log, limitarea putand fi ignorata pentru 15 minute, sau toata ziua. iOS 12 ne permite sa setam o serie de aplicatii care sunt exceptate de la acest program.
  2. Limite aplicatii – aceasta setare permite alegerea anumitor aplicatii pentru care dorim sa setam o perioada maxima de timp pentru utilizare zilnica, iOS 12 afisand aici categorii de aplicatii. La depasirea limitei in timpul folosirii unei aplicatii primim o alerta ca ar trebui sa o lasam, iar avertismentele pentru cele pentru care s-a depasit limita sunt similare cu cele de la Downtime.
  3. Permiteti Intotdeauna – aici putem alege aplicatiile care pot fi folosite oricand indiferent ce limite setam in iOS 12 pentru aplicatii, cea de telefonie avand intotdeauna permisiune, fara posibilitate de a o bloca vreodata.
  4. Continut si Intimitate  – aici Apple ofera o gama extrem de variata de optiuni pentru a bloca diverse modificari in iOS 12, si restrictionarea afisarii multor tipuri de continut.

iOS 12 Screen Time Scapa Dependenta iPhone 4

Screen Time, Timp de utilizare are si un al doilea meniu in iOS 12, acesta permitand vizualizarea detaliata a modului in care am folosit telefoanele iPhone si iPad. In acest meniu vedem cate minute am folosit diverse tipuri de aplicati, la ce ore, si care a fost cea mai lunga sesiune in care telefonul a fost utilizat de catre noi in diverse aplicatii.

iOS 12 Screen Time Scapa Dependenta iPhone 2

iOS 12 ne afiseaza in Screen Time si de cate ori am ridicat telefonul in mana intr-o zi, plus cate notificari am primit de la aplicatiile instalate, cu o medie pe ora si statistici pentru fiecare aplicatie in parte. Toate aceste statistici din iOS 12 au menirea de a ne ajuta sa intelegem ca iPhone si iPad sunt gadget-uri care uneori trebuie ignorate.

3 COMENTARII