Apple va Permite Folosirea Aplicatiilor cu o Perioada de Proba

Apple Permite Aplicatii Perioada Proba

Apple a dezvaluit in documentatia pentru dezvoltatorii care vor testa iOS 12 faptul ca App Store va permite din toamna oferirea de aplicatii care sa fie disponibila cu o perioada de proba. Dezvoltatorii au cerut de foarte mult timp acest lucru, ba s-au chiar si organizat intr-un sindicat pentru a forta Apple sa-i ascute, iar compania face asta acum.

Devoltatorii vor putea oferi posibilitatea de a le permite oamenilor sa testeze temporar anumite functii fara sa plateasca, un in-app purchase gratuit urmand a fi disponibil pentru asta. Perioada de timp poate fi de cateva zile, sau chiar de cateva saptamani, dezvoltatorii urmand a le oferi oamenilor posibilitatea de a incerca functiile pentru care trebuie sa plateasca.

Ideea aceasta nu este noua, insa Apple a refuzat pana acum sa permita oferirea de perioade de proba pentru functii ale aplicatiilor, insa iata ca lucrurile se schimba intr-un final. Exista foarte multe aplicatii care ofer afunctionalitate avansata prin in-app purchase-uri, iar ceea ce foera acum compania Apple trebuia sa ajunga la utilizatori cu mult timp in urma.

„Non-subscription apps may offer a free time-based trial period before presenting a full unlock option by setting up a Non-Consumable IAP item at Price Tier 0 that follows the naming convention: “14-day Trial.” Prior to the start of the trial, your app must clearly identify its duration, the content or services that will no longer be accessible when the trial ends, and any downstream charges the user would need to pay for full functionality. Learn more about managing content access and the duration of the trial period using Receipts and Device Check.”

Dezvoltatorii sunt de parere ca aceasta noua functionalitate va permite cresterea vanzarilor de in-app purchase-uri, insa poate si chiar de aplicatii pentru iPhone si iPad. Desigur ca pana cand functionalitatea nu e activa, nimeni nu stie clar cat de utila va fi, insa dezvoltatorii sunt foarte entuziasmati sa o incerce pentru a se bucura de cresteri in vanzari.