Carcasa iPhone 8 care DETECTEAZA Arme si BOMBE

O noua carcasa pentru iPhone 8 si Google Pixel 2 XL este capabila sa detecteze arme de foc, sau albe, ori chiar bombe folosind si inteligenta artificiala.

Carcasa iPhone 8 DETECTEAZA Arme BOMBE

Accesoriile pentru telefoanele iPhone ofera functionalitati care dintre care mai ciudate, insa cea despre care va vorbesc astazi aduce functii pe care nimeni nu le credea posibile. Creata de catre o companie americana, aceasta carcasa pentru iPhone 8 si Google Pixel 2 XL este capabila sa detecteze arme de foc, arme albe, bombe, si poate face inclusiv recunoastere faciala.

Carcasa foloseste o serie de antene speciale si inteligenta artificiala pentru a detecta armele si materialele explozive la distante de pana la 12 metri folosind iPhone 8. Vorbim despre o tehnologie foarte interesanta care este integrata in aceasta carcasa, ea fiind prima comerciala care este capabila sa ofere o asemenea functionalitate pentru utilizatori.

Carcasa iPhone 8 care DETECTEAZA Arme si BOMBE

Carcasa are un pret de vanzare de 1250 de dolari, sau 950 de dolari  la precomanda, insa ar trebui platit si un abonament lunar de 30 de dolari pentru sistemul de inteligenta artificiala. Carcasa este deocamdata doar in stadiu de prototip si se aduna bani pentru ca productia sa sa inceapa in august, aparent 8000 de unitati fiind deja comandate de la producator.

“Royal Holdings’ SWORD smartphone attachment [is] a case that goes around either an iPhone 8 Plus or Pixel 2 XL and uses the phone’s audio sound waves as a sort of sonar to detect whether someone is carrying a gun, knife or explosive device. The case includes an array of 18 antennas that can create an image profile based on the radio frequency waves. The app can detect whether the person is carrying something dangerous by tapping into its database of weapons and explosive devices. The early tests showed no false positive readings, Oberholzer said, noting that the company is using artificial intelligence and machine learning to improve the database.”

Partea interesanta este ca Homeland Security, celebra agentie americana care protejeaza granitele SUA, si nu numai, ar fi interesata sa cumpere carcase de acest gen, ele putand fi foarte utile in aeroporturi, de exemplu. Totusi, pana cand produsul va fi lansat nu putem sti chiar cat de eficient este el in a face tot ceea ce promit dezvoltatorii ca poate oferi.